Home / Sanatate / Rămas bun, Dorin Nicolescu!

Rămas bun, Dorin Nicolescu!

Distribuie

Lumea medicală mureşeană l-a pierdut în 30 ianuarie pe medicul Dorin Nicolescu, părintele urologiei moderne din România. Fiind mentorul mai multor generaţii de medici şi studenţi, acesta a reuşit de-a lungul timpului să plaseze urologia târgumureşeană pe harta urologiei româneşti, fiind un om şi un profesor de înaltă calitate morală şi profesională, după cum spun cei care au avut onoarea să-l cunoască şi să lucreze cu el.

Regrete pentru pierderea unei personalităţi

Medici, colegi şi oameni simpli din comunitatea locală care l-au cunoscut şi-au exprimat regretul pentru pierderea medicului Dorin Nicolescu. Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu-Mureş a transmis condoleanţe familiei îndoliate şi a spus că pierderea acestuia este ireparabilă. Deputatul Florin Buicu regretă, de asemenea, pierderea profesorului. „Dorin Nicolescu, profesorul care a reuşit să aşeze Târgu-Mureşul pe harta urologiei din România, şi nu numai, a plecat dintre noi. Dumnezeu să îl odihnească în pace!”, a scris acesta pe o pagină de socializare. Dr. Mircea Stoian a spus că prin ceea ce a reuşit să lase urologiei româneşti, Dorin Nicolescu nu a murit. „O personalitate deosebită, un profesor mare. Nu o să-l uităm cu siguranţă. Oricum, el nu a murit prin ce a lăsat urologiei româneşti. Dumnezeu să-l vegheze în veşnicie”, a transmis acesta.

Născut în anul 1930, în Reghin, profesorul universitar doctor Dorin Nicolescu a absolvit Gimnaziul German din Reghin, apoi Liceul de la Seminarul Pedagogic Universitar din Cluj-Napoca. În perioada 1949-1955 a urmat cursurile Facultăţii de Medicină din Târgu-Mureş, iar în 1968 devine doctor în ştiinţe medicale. După ce lucrează câţiva ani în Bucureşti ca medic specialist chirurg-urolog, acesta se întoarce, în 1977, pe meleagurile natale, în calitate de conferenţiar universitar şi şef al Clinicii de Urologie din Târgu-Mureş.

 


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Situația epidemiologică a județului Mureș

Distribuie Conform statisticilor furnizate de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Mureș, numărul virozelor înregistrate la …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.