Home / BC Mures / FOTO: Primul eşec pe teren propriu pentru BC Mureş

FOTO: Primul eşec pe teren propriu pentru BC Mureş

Distribuie

BC Mureş a rămas în block start

În încheierea etapei a XVI-a a Ligii Naţionale de Baschet Masculin, BC Mureş Târgu-Mureş a pierdut luni seara prima partidă pe teren propriu din această ediţie, 98-105 cu BCM U Piteşti. A fost un joc cu mari fluctuaţii în ceea ce priveşte evoluţia scorului, cu schimbări la conducere, egalare în extremis şi prelungiri, un final cum nu s-a mai văzut demult în Sala Sporturilor din Târgu-Mureş. Scorul în cele patru sferturi şi prelungiri a fost: 22-29, 26-18, 19-23, 23-20, 8-15. BC Mureş a început foarte slab jocul şi după un prim coş înscris de Navickas s-a văzut condusă după aproape trei minute cu 2-13. A urmat o adevărată cursă de urmărire. Toţi cei cinci cu care a început partida Srecko Sekulovic, Mladenovic, Peciukas, Ivanovic, Jelenic şi Navickas au reuşit pe rând să puncteze, iar Jucan a stabilit scorul primului sfert cu un handicap de 7 puncte, după ce argeşenii conduceau cu 11 la intrarea în ultimul minut.

O revenire dătătoare de speranţe

Încet, încet, mureşenii au reuşit să se apropie în sfertul al doilea. Au egalat la intrarea în a doua jumătate, după care au trecut în avantaj, prin două coşuri de trei puncte ale lui Peciukas şi Lupusavei. Finalul sfertului a fost foarte disputat, argeşenii reuşind să preia din nou conducerea, mai înti prin Barac, apoi prin fostul ”tigru”, Ousmane Barro. Treiţa lui Jelenic, completată de un coş al lui Peciukas au făcut ca mureşenii să intre la pauza mare în avantaj minim, cu o repriză în care s-au înscris foarte multe puncte (48-47).

Sfertul “sensibil” persistă

Obişnuitul sfert mai slab al mureşenilor părea a fi depăşit de această dată, după ce aceştia au reuşit la un moment să se desprindă la cea mai mare diferenţă în favoarea lor de pe parcursul partidei, 6 puncte la peste trei minute de la reluare (59-53). Perioada ”moartă” a revenit însă şi argeşenii au trecut din nou la conducere în următoarele două minute. La intrarea în a doua jumătate scorul era egal la 60, s-a mai înregistrat şi la 62, dar BC Mureş nu a mai reuşit să conducă până la finalul actului trei, piteştenii având 70-67 înaintea ultimei pauze.

Final nerecomandat cardiacilor

Partida tindea să redevină o cursă de urmărire, chiar dacă handicapul de recuperat nu mai era acelaşi din debutul meciului. Gazdele au avut o mare şansă de a tranşa partida în favoarea lor înaintea intrării în a doua jumătate a sfertului patru. Cu şase minute înaintea finalului au egalat la 75 şi argeşenii erau în penalizare, mureşenii având doar o singură greşeală de echipă. Orice fault împotriva lor putea fi valorificat de la linia de libere. Au reuşit să refacă diferenţa de 6 puncte în favoarea lor, 84-78 cu puţin peste trei minute de joc rămase. S-au precipitat şi au greşit uşor câteva mingi, iar Barro a reuşit probabil cel mai bun joc al său, împotriva fostei echipe şi a egalat la 85. Finalul timpului regulamentar a fost unul de infarct. Acelaşi Barro îşi readuce echipa în avantaj minim cu 12 secunde înainte de sirenă. Ratăm un contraatac şi Sinadinovic duce scorul la 87-90. Mai erau două secunde, când Ivanovic a fost faultat în afara semicercului, în momentul în care încerca să restabilească egalitatea. Trei aruncări libere transformate duceau jocul în prelungiri! O ratează pe prima. Deziluzie în tribune. O înscrie pe a doua, dar nu mai avea şansa egalării doar cu o nouă ratare şi înscrierea imediată a unui coş de două puncte. Aşa s-a şi peterecut, Mladenovic fiind cel care a pus mingea în coş. Urmau prelungirile.

Final fără replică

În cele cinci minute suplimentare, mureşenii, după ce au condus la început cu 92-90 şi 94-93 au cedat definitiv iniţiativa, ratând orice oportunitate. Oaspeţii au trecut la conducere şi n-au ratat şansa obţinerii unei victorii care să-i menţină în lupta pentru un loc pentru play off. A fost o singură bătălie pierdută, într-o ediţie în care, cu excepţia a trei echipe, oricine poate învinge pe oricine. Pentru BC Mureş urmează o deplasare grea, sâmbătă, la BC Timişoara, echipă care a cedat foarte greu la campionii de la CSU Asesoft, după două reprize de prelungiri.

Au evoluat formaţiile:

BC Mureş: Mladenovic 23, Ivanovic 21 (1×3), Peciukas 18 (3), Jelenic 14 (1), Navickas 8, Brown 6, Lupusavei 6 (2), Jucan 2, Păltinişanu

BCM U:Barac 25 (2×3), Barro 24, Ulmer 16 (2), Sinadinovic 14 (2), Durkovic 13, Tutt 13, Orbeanu, Corpodean, Minea

Foto: Miruna OBRAZ

[zizigallery id=1089]


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

CSU Târgu Mureș: Rezultate bune la ciclism

Distribuie În ziua a treia a competiției de ciclism Serbia Epic Series, sportivul Patrick Pescaru …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.