Altar, 23 de ani de istorie rock celebraţi în “Jazz” Monden
  • alin.zaharie
  • 0 comentarii
  • 43 Vizualizări

Altar, 23 de ani de istorie rock celebraţi în “Jazz”

Trupa clujeană Altar poposeşte duminică seară în Jazz & Blues Club unde va celebra cei 23 de ani de existenţă printr-un concert care se anunţă unul extraordinar, graţie proiecţiilor vizuale spectaculoase. Despre concert, oragnizat de OLi! Management, ne-a vorbit solistul trupei, Andy Ghost, care alături de Damian (chitară), Levi (tobe) şi Teo Peter (bas) promit un show pe cinste demn de cei 23 de ani de istorie rock scrisă de trupa Altar.

Reporter: Din nou la Târgu-Mureş. După cât timp?

Andy Ghost : Este o revenire a trupei Altar după cinci ani la Târgu-Mureş. Concertul va cuprinde practic piese de pe toate albumele noastre care să marcheze sărbătoarea celor 23 de ani de existenţă ai trupei, de accea şi titul concertului este “23 de ani. Istorie. Rock. Atitudine”.

Rep.: Cum a fost în urmă cu 23 de ani?

Andy Ghost : Cine s-ar fi gândit acum 23 de ani că vom ajunge aici? A fost o experienţă foarte plăcută aceşti 23 de ani, cel puţin pentru mine, să pornesc pe acest drum fără să ştiu exact încotro se îndreaptă. Fiecare a avut visul lui, şi mă bucur că am ajuns aici, să ne îndeplinim o mare parte din visele noastre.

Rep.: Cum a luat fiinţă trupa Altar ?

Andy Ghost : Doi dintre noi eram într-o trupă de licceni şi ceilalţi doi, basistul şi chitaristul au venit şi ne-au văzut într-un concert, ei fiind în căutarea unui vocalist şi toboşar. Ne-au întrebat dacă vrem să cântăm cu ei, într-o nouă formulă, într-o nouă trupă care să spargă tot. Aşa a luat fiinţă Altar. Primul nostru concert a avut loc la Casa de Cultură a Studenţilor din Cluj în 1991, un concert foarte reuşit în care lumea a reacţionat extraordinar de bine.

Rep.: Ce a urmat?

Andy Ghost : 1993, când am scos primul nostru album, “The Las Warning” care a fost primul album de metal din România primit foarte bine de către public. Au urmat “Stop the Silance”, “Respect”, “Born again” şi “Atitudine”, precum şi multe prezenţe la festivaluri, atât în ţară cât şi în străinătate, în Ungaria, Germania.

Rep.: Cum a evoluat mesajul vostru? În ‘91 era perioada Iliescu, acum e Băsescu….

Andy Ghost : Tot timpul am avut ceva de spus pe tema social politică. Dacă lucrurile nu ni se păreau în ordine spuneam fără ruşine ce aveam de spus şi întotdeauna luam partea celor asupriţi.

Rep.: S-a schimbat ceva în cei 23 de ani?

Andy Ghost : S-au schimbat foarte multe dar unele din păcate în rău. Aşteptam să ne fie bine şi în loc de o evoluţie în anumite domenii, multe lucruri în România au involuat.

Rep.: Tinerii au început să protesteze. Cum vezi această atidudine a lor?

Andy Ghost : Mă bucur că oamenii au curajul să iasă în stradă, să-şi spună oful, să spună lucrurilor pe nume, chiar cu preţul libertăţii lor de multe ori, fiind expuşi la tot felul de situaţii foarte periculoase în care trebuie să stea faţă în faţă cu forţele de ordine. Dar mă bucur că tinerii au în continuare interes asupra binelui României.

Rep.: Legat de Târgu-Mureş, cum vezi reîntoarcerea Peninsulei la Târgu-Mureş ?

Andy Ghost : Mă bucur pentru acest lucru. Noi am fost prezenţi anul trecut la Peninsula de la Cluj, plus că am participat de câteva ori la festival când se ţinea la Târgu-Mureş. Cred că Peninsula este o comoară a locului de unde a pornit şi trebuia să revină la Târgu-Mureş.

Rep.: Ceva noutăţi în materie de un material discografic?

Andy Ghost : Încă nu avem un album nou, sunt doar două piese noi care le vom cânta duminică , “Rapsodia românească” şi “S. O. S.”. Sunt piese în limba română, care cumva ne aduc înapoi în vremurile de pe “Atitudine” dar cumva actualizate.

Rep.: Veniţi cu un tip nou de show. Despre ce e vorba?

Andy Ghost : Aducem un show audio video de nivel internaţional, spunem noi, care merită văzut. Videoproiecţiile completează foarte mult show-ul nostru, care era oricum energic şi până acum.

Rep.: Un gând pentru publicul de duminică din Jazz?

Andy Ghost : Sunt sigur că se vor întâlni mulţi din fanii Altar, atât cei mai vechi, dar şi cei care ne ascultă doar de câţiva ani. Îi invităm pe toţi, e un concert care merită văzut. Doar cei care vor fi duminică în Jazz îşi vor da seama de acest lucru.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE