Home / Sport / Baschetul mureşean se relansează prin „Cupa Transilvania”

Baschetul mureşean se relansează prin „Cupa Transilvania”

Distribuie

Clubul de baschet Gladius Târgu-Mureş şi Compania SportLife organizează în această perioadă turneele de baschet „Cupa Transilvania”, care se dispută la categoriile U 13, masculin şi feminin, minibaschet şi baby baschet masculin. Acestea se dispută în sălile de sport din patru şcoli târgumureşene, cele ale gimnaziilor ”Serafim Duicu”, “Mihai Viteazul”, “Liviu Rebreanu” şi “Tudor Vladimirescu”, finalele urmând să se dispute în Sala Sporturilor. Competiţiile au demarat încă din data de 31 ianuarie, cu categoria fetelor sub 13 ani şi se vor încheia duminică, 9 februarie, începând cu ora 9, când vor avea loc finalele şi festivitatea de premiere, unde vor fi premiate cu echipamente sportive, cupe, diplome şi medalii cele mai bune echipe. Fiecare echipă participantă va avea asigurat un număr minim de 5-6 meciuri în cadrul turneului.

 

Record de participare la ediţia a III-a

”Cupa Transilvania” este un proiect demarat în anul 2011, fiind dedicată micilor baschetbalişti. Această a III-a ediţie a ajuns să reunească la start un număr de 30 de echipe din întreaga ţară. Participă echipe din Bucureşti, Ploieşti, Cluj, Galaţi, Alba Iulia, Focşani, Dej, Pucioasa, Sighetul Marmaţiei, Târgu-Mureş ş.a. Printre participante se numară şi cele mai renumite cluburi juvenile de baschet din ţară, printre care Şcoala de Baschet Dan Dacian Bucureşti, U Mobitelco Cluj-Napoca, Laguna Bucureşti, sau Asesoft Ploieşti. Evoluţia acestui eveniment se datorează în primul rând pasiunii de care dă dovadă întreaga echipă de organizare şi partenerii. Aceştia sunt  Azomureş, Primăria Târgu-Mureş, Herlitz, PQS Junior, Peak şi Trops.ro. Susţinerea lor reprezintă piatra de temelie pentru costruirea unei frumoase tradiţii la Târgu-Mureş. În cele nouă zile, aproximativ 450 de tineri baschetbalişti, cu vârste între 8 şi 13 ani vor putea fi urmăriţi la lucru, fiind anunţată şi prezenţa preşedintelui Federaţiei Române de Baschet, Horia Păun. ”Este foarte important ca întreaga comunitate să înţeleagă beneficiile pe care le aduc aceste evenimente care au loc în Târgu-Mureş. Mă refer atât la beneficii morale şi de imagine aduse oraşului, cât şi la beneficiile economice. Grupul de firme SportLife îşi desfăşoară toate activităţile în jurul sportului, având ca scop principal îmbunătăţirea situatiei sportului românesc şi a situaţiei sportivului român. Ne implicăm direct în dezvoltarea sportului românesc prin import şi distribuţie de echipamente şi materiale sportive, organizare de evenimente sportive, comunităţi online dedicate sportului”, a declarat managerul SportLife România, Mărgărit Amza.

Lapi Dej câştigă competiţia fetelor

Primele care au intrat în competiţie au fost fetele sub 13 ani. La caestă categoria, în finala mare, Lapi Dej a învins cu 43-28 formaţia LPS Alba Iulia. În finala mică a ajuns şi echipa târgumureşeană BC Sirius, care a pierdut în faţa celor de la Dan Dacian Bucureşti cu 43-49. Mureşencele au avut o evoluţie mai bună în lupta pentru o medalie, după ce în grupe pierduseră în faţa aceleiaşi adversare cu 29-42 şi la scoruri categorice întâlnirile cu celelalte ocupante ale podiumului.

Au luat startul şi băieţii

Joi au demarat întrecerile şi în competiţia băieţilor de la mini şi baby baschet. În ambele sunt angrenate şi echipele Clubului Sportiv Gladius Târgu-Mureş. Întrecerile la prima categorie se desfăşoară în sălile Gimnaziilor ”Tudor Vladimirescu” (Grupa A) şi “Liviu Rebreanu” (Grupa B), iar cele de la baby baschet în cele ale gimnaziilor ”Serafim Duicu” (Grupa A) şi “Mihai Viteazul” (Grupa B). Cele două echipe mureşene sunt conduse de Vlad Pora, respectiv Bogdan Puşcaş. Cei de la minibaschet fac parte din Grupa A, alături de Viitorul Bucureşti, Dan Dacian Bucureşti, EKO Sighet, U Mobitelco 2 Cluj şi Phoenix Galaţi. Au debutat cu o primă înfrângere în grupa A, 6-19 cu Viitorul, dar echipa este alcătuită din copii care abia au început să-şi însuşească tainele baschetului. ”Este o înfrângere aşteptată, copiii noştri fiind la început, dar sunt chiar mulţumit de felul în care s-au mişcat pe teren”, a spus Vlad Pora.
Cei mai mici

Grupa condusă de Bogdan Puşcaş evoluează în Grupa A, în sala de la “Serafim Duicu”, unde are ca adversare formaţiile CSŞ 4 şi 5 Bucureşti, Asesoft Ploieşti, U Mobitelco Cluj şi Laguna Bucureşti. Dacă cea de la minibaschet cuprinde un lot de jucătoari foarte mici ca vârstă, cea de baby baschet este grupa „mezină, compusă doar din copii care abia au reuşit să desluşească tainele sportului cu mingea la coş. Acest lucru presupune multă răbdare din partea celor care-i iniţiază, pentru a le deschide „apetitul”, să fie atât dascăli, cât şi tehnicieni pricepuţi. Competiţia a început, de câştigat va avea sportul, baschetul şi cei care au ales acest drum.

Programul întâlnirilor de vineri, sâmbătă şi duminică, precum şi rezultatele pot fi găsite pe site-ul oficial al competiţiei.


 

 


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

ACS Kinder: Grupa U8 a câștigat Cupa Municipiului Reghin

Distribuie După succesele grupelor U11, U9 și U6 din cadrul ACS Kinder a sosit momentul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.