Poveşti pentru adulţi din “Codrul Verde” la Ariel Cultură
  • alin.zaharie
  • 0 comentarii
  • 162 Vizualizări

Poveşti pentru adulţi din “Codrul Verde” la Ariel

Teatrul Ariel vine în faţa publicului, adult de această dată cu o nouă premieră, cu spectacolul „Poveşti politicaly correct din pădurea Codru Verde”, premiera fiind programată sâmbătă, 8 februarie, ora 19, în sala Studio a Teatrului Ariel, str. Poligrafiei nr. 4.
Piesa „Poveşti politicaly correct din pădurea Codru Verde”este dramatizarea Oanei Porav Hodade, a trei dintre poveştile publicistului şi umoristului american James Finn Garner.
Poveşti răstălmăcite şi revorbite
“Ideea acestui spectacol  nu este neapărat a mea, îi apaţine lui Ovidiu Caita . El a venit cu propunerea acestui text, a cărţii lui James Finn Garner din care am făcut dramatizarea. Spectacolul este ilustrarea celor trei poveşti din volumul “„Poveşti politicaly correct de adormit copii”, împreună cu trei actori ai Teatrului Ariel. E un spectacol cu păpuşi şi marionette, dar destinat adulţilor. Faţă de un spectacol pentru copii diferă în primul rând limbajul, care nu e deloc accesibil copiilor, e un limbaj stufos. Poveştile obişnuite care vorbesc pe limba copiilor sunt răstălmăcite şi revorbite într-un limbaj propriu adulţilor  adaptat vremurilor noastre. Codrul Verde e invenţia noastră, aşa i-am spus acestei păduri în care se întâmplă toate poveştile. Codrul Verde reprezintă practic lumea de azi. Orice spectacol îşi doreşte să spună ceva, să pună întrebări sau să stârnească un hohot de râs. Asta este şi dorinţa noastră cu această piesă,  să creem un fel de reacţie în public şi sunt convins că reacţia aceasta va exista”, ne-a declarat Oana Hodade
Piesa pusă în scenă la Ariel aduce în prin plan poveştile scrise de James Finn Garner transpuse pe scenă într-un mixaj pentru teatrul de animaţie, ce relevă cu fină precizie o societate infectată de corectitudinea politică. Vechile poveşti încântătoare sunt răstălmăcite, pentru a fi compatibile cu idiosincraziile şi elucubraţiile noului standard de exprimare. Şocante sunt distorsiunile semantice şi lingvistice, de care se face uz pentru a încununa o isterie a respectului pentru diversitate şi a anti-bigotismului. Egalitatea de oportunităţi, feminismul radical, omogenizarea sexelor şi a culturii, uniformizarea absurdă a intelectelor umane, ecologismul sunt câteva dintre principalele subiecte camuflate sub masca inocentului joc al păpuşilor. Din distribuţia spectacolului regizat de Ovidiu Caiţa fac parte Oana Porav Hodade, Mirabela Valea, Cristina Ungureanu şi Andi Brânduş.
Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari

Recent
Popular
Etichete


Citeste Zi de Zi Online


 

 
 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE