Home / BC Mures / Seria partidelor grele continuă pentru BC Mureş

Seria partidelor grele continuă pentru BC Mureş

Distribuie

Echipa masculină de baschet BC Mureş Târgu-Mureş susţine sâmbătă, 8 februarie, de la ora 17.15, partida din etapa a XVII-a a Ligii Naţionale, în deplasare la Timişoara, cu formaţia locală Baschet Club.

După o serie de nouă victorii, mureşenii au suferit două eşecuri consecutive, la Sibiu şi acasă, cu BCM U Piteşti, ultima pe teren propriu, prima din acest sezon. Jocul de pe Bega se anunţă unul foarte greu pentru echipa lui Srecko Sekulovic şi va fi urmată de alte întâlniri, la fel de grele, cu CSU Asesoft Ploieşti şi restanţa cu CSM Oradea, ambele pe teren propriu. Timişorenii se află în zona nesigură pentru locurile de play-off, cu opt înfrângeri şi tot atâtea victorii, dar s-au dovedit un adversar foarte incomod în etapa trecută, când au pierdut la limită, 82-84 pe terenul campioanei, după două reprize de prelungiri.

Ascendent moral în bilanţul ultimelor întâlniri

În bilanţul întâlnirilor directe, bănăţenii conduc cu 12-9, dar BC Mureş a câştigat cinci din ultimele şase întâlniri. Înfrângerea a fost suferită pe teren propriu, 72-85 în turul ediţiei trecute. Mureşenii şi-au luat revanşa în retur, câştigând cu 77-67 şi au învins în turul ediţiei actuale cu 91-87, victorie obţinută pe finalul partidei, după un (din nou) al treilea sfert pierdut, la finalul căruia scorul era egal, 65-65. Ivanovic a înscris 22 de puncte, iar Ciric şi Mladenovic câte 20. Cel mai bun jucător de la BC Mureş a fost Goran Martinic, cu 19 puncte, 5 recuperări şi 10 pase decisive, cu 27 la coeficientul eficienţei. Acesta este însă incert pentru partida de sâmbătă. Goran şi-a reluat antrenamentele, va face deplasarea la Timişoara, dar va juca doar în cazul în care se va simţi apt din punct de vedere fizic.

„Să uităm cât mai repede cele două înfrângeri!”

După cele două eşecuri, conducerea şi jucătorii sunt decişi să le facă uitate cât mai repede. „După victoria de la Mediaş şi eşecurile cu Sibiul şi Piteştiul, ne continuăm seria partidelor foarte grele şi vrem să facem un meci cât mai bun sâmbătă, să uităm cât mai repede înfrângerile. Ultima a fost mai dureroasă, deoarece a fost prima pe teren propriu, dar s-a dovedit că jucătorii nu sunt roboţi, au şi ei zile mai slabe. Timişoara este o echipă greu de învins, s-a întărit mult şi se află în luptă pentru play off, dar sperăm să facem un meci bun şi să obţinem victoria, indiferent la ce scor”, a spus managerul BC Mureş, Bruno Roschnafski. Antrenorul mureşenilor, Srecko Sekulovic speră la rândul său ca jucătorii să fi depăşit bariera pshologică a primului eşec pe teren propriu. „Din păcate ne-am dezamăgit suporterii şi sponsorii, după un joc slab, pierdut nu din motive fizice de această dată. Cauza a fost mentalitatea şi nervozitatea exagerată, dar ce a fost nu mai putem schimba. Trebuie să ne concentrăm pe următoarele meciuri, care sunt foarte grele, din care trebuie să încercăm să scoatem maximum. Jucătorii sunt şi ei conştienţi şi pregătiţi să repare ce au stricat”, a completat tehnicianul.

 

De asemenea, verificati

CSM Târgu Mureş continuă promovarea sportului în școli

Distribuie CSM Târgu Mureș continuă să încurajeze practicarea sportului în rândul tinerilor, aducând bucuria baschetului …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.