Home / Business / Virgil Metea, reconfirmat în top managementul Romgaz

Virgil Metea, reconfirmat în top managementul Romgaz

Distribuie

Acţionarii Societăţii Naţionale de Gaze Naturale Romgaz (SNGN) Mediaş, cel mai mare producător de gaze naturale din România, l-au reconfirmat prin vot cumulativ în funcţia de administrator al Consiliului Administrativ pe Virgil Metea, totodată director general al companiei, conform unui raport remis miercuri, 5 februarie, către Bursa de Valori Bucureşti. Totodată, alături de Virgil Metea au mai fost reconfirmaţi în funcţie Aurora Negruţ, Constantin Adrian Volintiru şi Dragoş Doroş, iar începând cu data de 30 decembrie 2013 din Consiliul de Administraţie al SNGN Romgaz Mediaş mai fac parte încă trei membri: Ecaterina Popescu, olandezul Peter Jansen şi americanul David Klingensmith.

Virgil Metea: “Votul a fost tehnic”

Contactat de cotidianul “Zi de Zi”, Virgil Metea a declarat că votul Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor a fost unul tehnic şi a subliniat că prin acesta numărul membrilor din Consiliul de Administraţie a crescut de la cinci la şapte. “Într-o şedinţă anterioară a Adunării Generale a Acţionarilor s-a decis majorarea numărului de membri. Astfel, a fost aprobată creşterea de la cinci la şapte administratori. Au fost reconfirmaţi patru membri şi au intrat în Consiliul de Administraţie trei membri noi, asta e procedura”, a precizat directorul general al SNGN Romgaz Mediaş.

Experienţă de 28 de ani în domeniul gazelor

Absolvent al Institutului de Petrol şi Gaze din Ploieşti, Virgil Metea are vârsta de 53 de ani şi şi-a început activitatea în domeniul gazelor în anul 1985, în cadrul Schelei de Foraj Târgu-Mureş, unde a fost inginer, şef secţie şi director tehnic până în anul 2011. În anul 2002, actualul preşedinte al Consiliului de Administraţie al SNGN Romgaz Mediaş s-a transferat la Distrigaz Nord, unde a ocupat funcţia de director de dezvoltare şi director general. În luna iunie 2013, Virgil Metea a părăsit postul de director general al E.ON Gaz Distribuţie şi a preluat funcţia de director general al SNGN Romgaz Mediaş, companie care şi-a previzionat pentru acest an un buget care prevede venituri de 4,34 miliarde lei, cheltuieli de 3,12 miliarde lei şi profit net de 1,02 miliarde lei.

Aurora Negruţ, preşedinte CA Romgaz

Naţionalitate: Română

Vârsta: 52 de ani

Loc de muncă: Ministerul Economiei – Oficiul Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie – Direcţia Privatizare şi Atragere de Investiţii

Funcţia: Şef serviciu

Studii: Institutul Politehnic Iaşi – Facultatea de Textile – Secţia Chimia şi tehnologia pielii şi înlocuitorilor de piele (1985); Universitatea “Spiru Haret” – Facultatea de Management – Financiar Contabil (2006)

Constantin Adrian Volintiru, membru CA Romgaz

Naţionalitate: Română

Vârsta: 45 de ani

Loc de muncă: Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului

Funcţia: Preşedinte

Studii: Academia de Studii Economice (1983)

Dragoş Doroş, membru CA Romgaz

Naţionalitate: Română

Vârsta: 41 de ani

Loc de muncă: KPMG

Funcţia: Director, Departament taxe

Studii: Academia de Studii Economice Bucureşti (1996)

Ecaterina Popescu, membru CA Romgaz

Naţionalitate: Română

Vârsta: 57 de ani

Loc de muncă: SC Chimforex SA Pleasa, Prahova

Funcţia: Director general

Studii: Institutul de Petrol şi Gaze Ploieşti – Facultatea Forajul Sondelor şi Exploatarea Zăcămintelor de Petrol şi Gaze (1981)

Peter Jansen, membru CA Romgaz

Naţionalitate: Olandeză

Vârsta: 52 de ani

Loc de muncă: Consultant independent. A mai lucrat ca şi consultant la Dutch Petroleum Company (1991-1992). Din 2002 şi până în prezent deţine calitatea de fondator şi partener al agenţiei de publicitate şi comunicare Cohn & Jansen JWT, începând cu anul 2010 este partener în Brainovate, companie specializată în coaching şi training de management de top, iar în perioada 2006-2008 a fost reprezentant în România al Boston Consulting Group, una dintre cele mai importante firme de consultanţă de strategie din lume

Studii: Universitatea din Nijmegen – Istoria modernă & Management, Organizare şi Drept Internaţional (1986); Institutul Olandez de Studii MBA Utrecht/ Universitatea din Bradford – Master of Business Administration

David Klingensmith, membru CA Romgaz

Naţionalitate: Americană

Loc de muncă: Consultant independent. A mai lucrat la Chase Manhattan Bank (1979-1990) şi Asian Development Bank (1991-1995). Şi-a început activitatea la Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare în anul 1996, ca Senior Credit Officer, după care a ocupat, între 2011 şi 2013, funcţia de Managing Director Risk

Studii: Johns Hopkins University Washington DC – School of Advanced International Studies (1976)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Un nou proiect marca Multinvest: Centru de inginerie inovativă la Târgu Mureș!

Distribuie Comisia de Analiză Tehnică din cadrul Agenției pentru Protecția Mediului Mureș a decis, recent, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.