Share

Home / Cultură / FOTO: Aplauze pentru “Cerere în căsătorie” la Reghin

FOTO: Aplauze pentru “Cerere în căsătorie” la Reghin

Casa de Cultură a Tineretului “George Enescu” din Reghin a fost neîncăpătoare vineri, 7 februarie cu ocazie premierei spectacolului de teatru “Cerere în căsătorie”, adaptare după Cehov pusă în scenă de actorul Teatrului Naţional din Târgu Mureş, reghineanul Luchian Pantea. Protagoniştii premierei au fost actorii amatori ai trupei  de teatru “Din culise” a Casei de Cultură a Tineretului “George Enescu” din Reghin.  După repetiţii intense îa venit şi ziua premierei, numeroşi reghineni venind în număr să vadă strădania actorilor, a scenografului Măriuca Ignat şi nu în ultimul rând a lui Luchian Pantea, împreună oferind publicului un spectacol cu aromă 100 % Cehov aplaudat la final la scenă deschisă de către spectatori.

Spectacolul are la bază cererea în căsătorie adresată lui Stepan Stepanovici Ciubukov, interpretat de Enea German de către tânărul Inav Vasilievici Lomov (Remus Cociş) care cere mâna Nataliei Stepanova  interpretată de Lucia Mihuţ. O poveste aparent simplă, o banală cerere în casătorie  în care el vine să o ceară pe ea tatălui. Lucrurile se complică însă pe parcurs graţie unor neînlegeri mai vechi dintre personaje care prelungesc deznodământul finalului.  Alternaţa stărilor, de la bucurie la ceartă, de la aparenta moarte la momentele fericite, toate au făcut delicuiul publiculului care la sfârşit i-a aplaudat minute în şir pe cei care au pus umărul la reuşita spectacolului.

La final, pe lângă ropotele de aplauze protagoniştii spectacolului au primit binemeritatele flori din partea publicului  precum şi diplome oferite de Primăria Reghin. Aplauze i-au revenit şi principalului vinovat pentru reuşita spectacolului, actorulului Luchian Pantea. La final, în aplauzele publicului, diploma oferită de oficialităţile reghinene  actorului Naţionalului târgumureşean fiind primită de persoana cea mai dragă actorului, bunica sa, prezentă la premieră. “Cererea în căsătorie” nu se va opri aici, spectacolul urmând să fie jucat şi în alte dăţi şi în alte locaţii, mai mult decât atât, actorii trupei “Din culise” gândind deja la un nou proiect teatral care să încânte publicul reghinean şi nu numai.

[zizigallery id=1090]
Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Maratonul de lectură ”Citește-le Târgumureșenilor” revine cu o nouă ediție

Devenit deja o tradiție, maratonul de lectură ”Citește-le Târgumureșenilor” va marca și în acest an, …

Share
Share