BC Mureş învinge pe Bega într-un moment important BC Mures
  • mihai.veres
  • 0 comentarii
  • 70 Vizualizări

BC Mureş învinge pe Bega într-un moment important

În etapa a XVII-a a Ligii Naţionale de Baschet Masculin, BC

Mureş Târgu-Mureş a învins sâmbătă seara în deplasare, scor 99-93 (25-20, 22-25, 23-28, 29-20) formaţia BC Timişoara. Este o victorie importantă obţinută de echipa mureşeană, venită după două eşecuri consecutive, cu CSU Atlassib Sibiu şi BCM U Piteşti şi înaintea altor două confruntări grele pentru echipa lui Srecko Sekulovic: cu campionii CSU Asesoft Ploieşti şi CSM Oradea. A fost un meci cu multe schimbări de lider, cu un prim sfert câştigat de mureşeni la cea mai mare diferenţă consemnată pe durata acestuia. Sfertul secund a început bine pentru bănăţeni, care au preluat conducerea. BC Mureş a reuşit să egaleze la 28 şi să treacă din nou la conducere în a doua jumătate. Gazdele au câştigat sfertul, dar la pauză tot mureşenii se aflau la conducere, de această dată la un singur coş diferenţă (47-45).

 

Veriga slabă nu a fost eliminată

La reluare, timişorenii au egalat rapid şi au trecut din nou la conducere, desprinzându-se chiar la 7 puncte. Se părea că sfertul trei nu va mai fi veriga slabă, deoarece „tigrii” au revenit pe tabelă la intrarea în ultimele trei minute. Diferenţa a fost însă refăcută în favoarea gazdelor la intrarea în ultimul minut al sfertului, dar înainte de ultima pauză Brown şi Martinic au micşorat avantajul gazdelor la trei puncte (73-70). Bănăţenii au reuşit să se păstreze la conducere aproape până la intrarea în a doua jumătate a ultimei părţi, când acelaşi Martinic, apoi Peciukas şi Mladenovic şi-au readus echipa în avantaj, după care gazdele au reuşit să ţină aproape în special prin Gacesa. Coşul de trei puncte al lui Jelenic înscris cu un minut şi jumătate înainte de final  mărit avantajul la patru puncte, dar nu au mai reuşit să recupereze şi mureşenii au reuşit să reziste în ultimele secunde, obţinând două puncte importante. Reintrarea lui Martinic a contat mult în evoluţia echipei, la fel şi anihilarea lui Jovanovic de la bănăţeni, care a reuşit totuşi un joc bun. Urmează deci în următoarele zile disputele cu cele două adversare care au câte patru înfrângeri. Cu ploieştenii s-au întâlnit recent, în Cupa României, de unde au fost eliminaţi în urma înfrângerii categorice din deplasare, dar au obţinut o victorie de moral în retur. Întâlnirea cu aceştia va avea loc vineri, 14 februarie, iar cu orădenii miercurea viitoare, în 19, ambele la Târgu-Mureş.

Au evoluat formaţiile:

BC Timişoara: Gacesa 23 (2×3), Jovanovic 21 (4×3), Conley 16 (1×3), Vasojevic 10 (1×3), Fenn 8 (2×3), Lee 5 (1×3), Lăpuşte 4, Andrei 4 (1×3), Toth 2

BC Mureş: Jelenic 23 (5×3), Martinic 22 (2×3), Mladenovic 20, Peciukas 18 (2×3), Ivanovic 10 (1×3), Brown 6. Au mai jucat Jucan, Păltinişanu, Lupusavei şi Jakab.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE