3,2 milioane lei, bugetul comunei Răstoliţa Administratie
  • alin.zaharie
  • 0 comentarii
  • 369 Vizualizări

3,2 milioane lei, bugetul comunei Răstoliţa

Bugetul aprobat la sfârşitul lunii ianuarie de consilierii locali pentru anul 2014 pentru comuna Răstoliţa este de 3,2 milioane de lei. Despre buget precum şi despe proiectele din acest an ne-a vorbit Marius Lircă, primarul comunei Răstoliţa.

Reporter: Când şi cum a fost votat bugetul comunei pentru acest an?

Marius Lircă: În cadrul şedinţei Consiliului Local Răstoliţa din 31 ianuarie, consilierii au avut pe ordinea de zi proiectul privind bugetul pe acest an. Valoarea bugetului aprobat pentru 2014 pentru comuna Răstoliţa este 3,2 milioane lei, în care sunt incluse şi restanţele rămase la canalizare. Au avut loc trei întâlniri cu consilierii pentru a pregăti acest buget, am luat, am modificat, am mai luat dintr-o parte  şi am pus în cealaltă, astfel să fie bine echilibrat acest buget. În cadrul şedinţei au fost trei consilieri care au avut anumite obiecţii, în rest nu au fost probleme. Faţă de cel din 2013 acest buget este la aceeaşi valoare.

Rep.: Despre ce restanţe este vorba?

M.L.: Avem un milion de lei restanţe la canalizare, o datorie din 2011. Am fost daţi în judecată, am câştigat procesul şi urmează să ni se aloce banii de către Ministerul Dezvoltării.

Rep.: Cum staţi cu proiectele la nivelul comunei?

M.L.: Principalele investiţii la nivelul comunei sunt legate de finalizarea lucrărilor la canalizare şi apă. Avem un proiect făcut pentru un Cămin Cultural în comuna Răstoliţa. Am alocat 30.000  lei la Căminul Cultural din localitatea Iod, pentru lucrări interioare, clădirea fiind acoperită anul trecut. Am mai alocat bani pentru capelă în localitatea Iod şi comuna Răstoliţa. Am alocat bani de asemenea pentru rapararea drumurilor comunale şi pentru  trotuare În ce priveşte investiţiile noi, avem în vedere construirea unui teren sintetic, dar încă nu ştim cum stăm cu banii.

Rep.: Vă descurcaţi cu acest buget?

M.L.: Să sperăm că ne vom descurca cu acest buget, plus că vor începe şi lucrările la baraj, de unde ne vor mai intra ceva bani în bugetul local.

Rep.: Despre Festivalul de la Răstoliţa din acest an se ştie ceva?

M.L.:Cam în două săptămâni vom avea o şedinţă cu toţi primarii să vedem cum punem la cale ediţia din acest an a festivalului.

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE