FOTO: S.O.S. Ţara Românească cu Altar în “Jazz” Monden
  • alin.zaharie
  • 0 comentarii
  • 478 Vizualizări

FOTO: S.O.S. Ţara Românească cu Altar în “Jazz”

Trupa clujeană Altar a revenit la Târgu Mureş după o pauză de 5 ani graţie concertului de duminică seara din Jazz & Blues Club, prilej cu care şi-a serbat cei 23 de ani de existenţă, reuniţi în cadrul concertului  “23 de ani. Istorie. Rock. Atitudine”. Seara a fost deschisă de recitalul a  două trupe târgumureşene, Mantis şi Prospekt.

Bis, bis pentru Mantis

Supriza plăcută a serii s-a numit  trupa Mantis, care au deschis seara rock din “Jazz” organizată de Oli Management. Tineri, chiar foarte tineri, dacă ne gândim că membrii trupei au doar 15-16 ani, la care se adaugă şi faptul că sunt fete,  fiind printre puţinele trupe rock exclusiv feminine de pe la noi şi dacă mai punem la socoteală că au sunat bine, putem spune că seara a început sub cele mai bune auspicii pentru cei veniţi la întâlnirea cu muzica rock în “Jazz”. Iris Danciu (voce, bas), Anais Petricu (chitară ritm), Denisa Boca (chitară solo) şi Arina Grindean (tobe) au lăsat emoţiile deoparte şi au urcat pe scenă, încântând publicul cu coveruri după nume mari ale rockului precum Joan Jett, Blur, sau Nirvana. La final, publicul le-a rechemat pentru încă un bis, dovadă că cei prezenţi au apreciat recitalor fetelor de la Mantis. Au urcat apoi pe scenă cei de la Prospekt, într-un ultim concert în componenţa actuală, care au prestat un recital reuşit, o combinaţie inedită între  Pokolgep şi Iron Maiden, trupe incluse în playlistul celor de la Prospekt de duminică seara.

Protest 100% marca Altar

Pănă să-şi facă aparţia pe scenă cei de la Altar, Olimp, organizatorul principal al concertului a făcut bucuroşi câţiva rockeri  prezenţi prin tombola concertului după care a aşteptarea publicului  a luat sfârşit când Andy Ghost (voce), Damian (chitară), Levi (tobe) şi Teo Peter (bass) au urcat pe scenă, startul find dat cu piesa la “La noi” (totul e posibil, dar să schimbi ceva e aproape imposibïl) trupa declarându-şi încă din start protestul faţă de situaţia actuală a ţării, pe care nu a menajat-o deloc în cei 23 de ani de existenţă. Au urmat alte şi alte piese  cunoscute de către fani, trupa trecând  în revistă piese de pe toate albumele Altar. Nu au lipsit din playlistul concertului “Atitudine”, “Singur împotriva tuturor”, “Născut învingător”, “Protest”, “Mom”, “Prison of death” sau “Mr. President”. Fiecare piesă, fiecare mesaj de protest al versurilor a fost completat de proiecţiile video care au dat o şi mai mare amploare a mesajului celor de la Altar. Trupa a venit şi cu piese noi, la loc de cinste în cadrul concertului fiind “S.O.S.” şi “Rapsodia românească”, adevărate îndemnuri la trezire naţională pentru cei care cred că lucrurile nu sunt chiar ok. Publicul a fredonat cot la cot cu trupa versuri precum  “S. O. S. , Ţara Românească, Salvaţi, Salvaţi,ţara de năpastă”, dovadă că rockerii nu şi-au pierdut cu totul sentimentul de protest faţă de situaţia actuală a ţării.

Foto : Alin Zaharie

[zizigallery id=1095]

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE