Brutarii de la Eldi, pe podium în Slovacia Social
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 502 Vizualizări

Brutarii de la Eldi, pe podium în Slovacia

 

Asociaţia „Brutarilor şi Cofetarilor” din Slovacia a organizat în această lună, la Bratislava, o nouă ediţie a concursului internaţional pentru cei mai buni maeştri brutari. La competiţie au participat brutari din şase ţări, care au dat tot ce au avut mai bun pentru a realiza cea mai inedită, gustoasă şi frumoasă creaţie artistică şi cel mai bun corn din Bratislava, un produs de panificaţie specific zonei. Maestrul brutar Tokes Tibor a reprezentat Brutăria Eldi din Târgu-Mureş şi a venit acasă cu premiul I la creaţie artistică şi premiul III pentru cel mai bun corn.

Patru ore de competiţie delicioasă

România participă la astfel de concursuri naţionale şi internaţionale în fiecare an, fiind foarte bine reprezentată de maeştrii brutari, care se remarcă prin concepte unice, unde secretul constă în produse naturale şi calitative. „La concurs au participat şase ţări, şi anume: Slovacia, Cehia, Ungaria, România, Rusia şi Polonia. Concursul a fost împărţit în două categorii: „maistru” şi „junior”, iar pentru ambele categorii erau două domenii: „Cel mai bun corn din Bratislava” şi partea artistică. La partea cu cel mai bun corn, cel mai bun brutar din Bratislava a inventat o reţetă pentru un corn foarte bun, cu mac şi nucă. Echipa României a obţinut locul III la categoria „Cel mai bun corn din Bratislava”, iar la creaţie artistică am obţinut locul I. Competiţia a durat patru ore, iar juraţii au punctat calitatea, gramajul, dacă am respectat gramajul respectiv, iar la proba de creaţie artistică au fost mai multe aspecte punctate, cel mai important fiind conceptul”, a precizat maestrul brutar Tokes Tibor.

Următorul concurs, la Braşov

Acum, reprezentanţii brutăriei se pregătesc de un nou concurs, care va avea loc în luna aprilie la Braşov, şi unde se va alege cea mai bună pâine din România.  „Competiţia aceasta se organizează în fiecare an, în luna februarie. Eu particip de 14 ani şi am fost de două ori la Cupa Mondială la Paris cu echipa Ungariei. Am stat 23 de ani în Ungaria, dar am revenit acasă, în Târgu-Mureş, unde avem o brutărie foarte frumoasă. În luna aprilie, la Braşov se va organiza o altă competiţie de gastronomie, unde vom participa. Aici se va alege cea mai bună pâine din România, cea mai bună îngheţată, va fi şi o expoziţie din domeniul panificaţiei”, a menţionat Tokes Tibor.

Eldi este o brutărie cunoscută pentru produsele de panificaţie gustoase şi naturale, de calitate, şi pentru premiile obţinute la concursuri naţionale şi internaţionale, cum ar fi cel pentru pâinea tradiţională cu fulgi de cartofi, realizată tot de maestrul brutar Tokes Tibor.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE