Bugetul Chiherului de Jos, chibzuit cu grijă în 2014 Administratie
  • alin.zaharie
  • 0 comentarii
  • 135 Vizualizări

Bugetul Chiherului de Jos, chibzuit cu grijă în 2014

Comuna Chiheru de Jos, prin Consiliul Local, şi-a aprobat bugetul pentru acest an într-o şedinţă care a avut loc la finele lunii trecute. Despre valoarea bugetului precum şi despre repartiţia banilor pentru investiţii ne-a vorbit Emanoil Hurdugaci, primarul comunei Chiheru de Jos.

Reporter: Cum se prezintă bugetul comunei pentru anul 2014?

Emanoil Hurdugaci: În cadrul şedinţei Consiliului Local Chiheru de Jos din 31 ianuarie a fost votat bugetul comunei pentru anul 2014. Valoarea bugetului aprobată de Consiliul Local este de  aproape 3 milioane lei. În cadrul şedinţei nu au fost discuţii în ce priveşte  valoarea lucrărilor la capitolul investiţii, au fost anumite discuţii în ce priveşte lucrările propuse pe structură. Unii nu au fost de acord cu asfaltările, opoziţia în special, au spus să facem alte lucrări dar eu am considerat că asfaltarea face parte din civilizaţie  şi trebuie făcută.

Rep.: Cum se prezintă investiţiile la nivelul comunei din prisma acestui buget?

E.H.: Pentru investiţii am prevăzut sume importante din buget, în jur la 30% din buget e destinat investiţiilor. Aici mă refer la  asfaltări pe o suprafaţă de peste doi kilometri, lucrare care va fi realizată din venituri proprii. De asemenea, reparaţia capitală la Şcoala Generală din Urisiu de Sus, prelungirea reţelei de apă prin cădere cu circa trei kilometri în localitatea Urisiu de Sus. Tot la capitolul lucrări avem un pod peste pârâul din Valea Urisiului, care are nevoie de o reparaţie capitală. Mai avem alocate sume pentru reamenajări de trotuare.

Rep.: Care este stagiul investiţiilor începute în comună?

E.H.: Cel mai important este că am început să asfaltăm străzile din localităţile Chiheru de Jos şi Chiheru de Sus şi sper ca în acest mandat să finalizăm asfaltarea tuturor străzilor, cel puţin 300 de metri de la drumul judeţean. Am asfaltat practic tot Urisiul de Jos, centru, până aproape de localitatea Şerbeni, şi peste deal pe drumul care face legătura între centru de comună şi Urisiu. Sper ca în următorii ani să reuşesc asflaltarea tututror străzilor care fac legătura între centru de comună şi satele aparţinătoare.

Rep.: Ce proiecte noi aveţi în vedere în acest an?

E.H.: Avem în vedere un proiect pentru canalizare, o lucrare de amploare care nu poate fi făcută din resurse proprii. Aşteptăm să vedem ce axe noi de finanţare vor fi deschise pentru a face proiectul privind canalizarea. Primul şi cel mai important proiect pentru comună este cel legat de canalizare de care e neaparat nevoie.

Rep.: Vă descurcaţi cu acest buget?

E.H.: Nu am putut avea un buget mai mare şi aşa nu ştiu cum ne vom descurca cu bugetul de venituri. Eu fac tot posibilul să realizez ceva, sumele defalcate de la judeţ au fost foarte mici, comuna noastră a primit printre cei mai puţini bani, 250.000 lei. În această situaţie sunt trei comune, noi, Petelea şi Ghindari. Aste e situaţia deocamdată, nu avem ce face. Dar dacă banii vor fi chibzuiţi cu grijă cred că vom reuşi să ne facem lucrările ce ni le-am propus.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE