Investiţiile, 10% din bugetul comunei Suseni Administratie
  • alin.zaharie
  • 0 comentarii
  • 86 Vizualizări

Investiţiile, 10% din bugetul comunei Suseni

Consilierii locali ai comunei Suseni au avut la sfârşitul lunii ianuarie, pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local, aprobarea bugetului comunei pentru anul 2014. Şedinţa nu a fost una liniştită, lucru care nu a împiedicat aprobarea bugetului pentru acest an. Despre acest buget ne-a vorbit Mircea Mariş, primarul comunei Suseni.

Reporter: Cum se prezintă bugetul comunei Suseni pentru anul 2014?

Mircea Mariş: Valoarea bugetului pentru 2014 aprobată de Consiliul Local Suseni este de 2,2 milioane de lei. În şedinţa din 31 ianuarie a Consiliului Local au fost discuţii destul de aprinse dar până la urmă bugetul a trecut. Cu amendamente, dar s-a votat. Problemele ridicate de anumiţi consilieri au fost legate de cultură, unde a trebuit făcute nişte modificări, pentru asociaţiile culturale din comună, unde au fost solicitaţi mai mulţi bani. E o tendinţă a mea de a aloca mai mulţi bani investiţiilor decât la sport şi cultură. Pentru mine prioritar sunt investiţiile.

Rep.: Cum se prezintă investiţiile pentru acest an?

M.M.: Pentru investiţii am alocat 10% din buget. S-a alocat o sumă de bani pentru pietruirea străzilor  atât în Suseni cât şi în localitatea Luieriu, precum şi  pentru începerea construcţiei la un teren  sintetic de sport. În ce priveşte proioectele începute în perioada trecută, acestea le-am cam terminat, am izolat şcoala din comună, am schimbat acoperişul. Avem în vedere de asemenea un proiect pentru reabilitatea Grădiniţei din Suseni, un teren de joacă pentru copii în curtea grădiniţei, pentru care deocamdată nu avem bani. Vrem să depunem proiecte pe fonduri europene când vor apărea axele de finanţare iar pe fonduri norvegiene avem în plan un proiect pentru romi.

Rep.: Vă veţi descurca cu acest buget?

M.M.: Nu. Foarte greu ne-am descurcat şi cu cel de anul trecut, care a fost de 2,1 milioane lei, la început. La final a ajuns la 2,2 milioane lei dar am rămas cu facturi neplătite şi nu pot să zic că ne descurcăm cu un buget de o asemenea valoare.

Rep.: Va fi un an greu pentru comuna Suseni?

M.M.: Eu zic că da, ţinând cont că gradul de încasare şi colectare care a fost destul de mic. Văd o populaţie tot mai săracă…

Rep.: Ceva speranţe pentru acest an?

M.M.: Speranţele se leagă de constituirea GAL-ului de pe Valea Mureşului, unde am insistat foarte mult, atât eu cât şi doamna Lucreţia Cadar de la Deda şi alte primării din totalul de zece de pe Valea Mureşului. În şedinţa Consiliului Local în care a fost aprobat  bugetul a fost votat şi proiectul privind participarea Suseniului în vederea constituirii acestui GAL. Să vedem ce va urma, sperăm ca prin acest GAL să putem atrage anumite sume de bani necesare dezvoltării comunei.

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE