Home / Business / FOTO: Investiţie Romgaz de un sfert de miliard de lei la Sărmăşel

FOTO: Investiţie Romgaz de un sfert de miliard de lei la Sărmăşel

Cotidianul „Zi de Zi” vă oferă imagini în exclusivitate cu investiţia realizată de Societatea Naţională de Gaze Naturale (SNGN) Romgaz SA Mediaş în localitatea mureşeană Sărmăşel, unde cel mai important producător de gaze naturale din România va avea o instalaţie modernă de comprimare şi uscare a gazelor naturale aferentă depozitului din localitate.

Lucrările, finalizate în iulie 2015

Potrivit unui comunicat remis, la solicitarea cotidianului „Zi de Zi”, de Biroul de presă al SNGN Romgaz SA Mediaş, valoarea totală a investiţiei este de 237.492.000 lei, iar lucrările vor fi realizate de Condmag SA Braşov şi Inspet SA Ploieşti, companii care au ca obiect de activitate construcţia de conducte magistrale de gaze, petrol şi apă, respectiv construcţia şi întreţinerea echipamentelor de petrol şi gaze. „Capacitatea de înmagazinare a depozitului Sărmăşel va ajunge la 900 mil. Smc/ciclu. Lucrările au început în data de 24 iulie 2013, iar data estimată pentru finalizarea lucrărilor este 24 iulie 2015”, se precizează în comunicatul remis de Biroul de presă al SNGN Romgaz SA Mediaş.

Ioan Mocean: „Investiţia e spectaculoasă”

Investiţia Romgaz de la Sărmăşel a fost catalogată ca fiind spectaculoasă de Ioan Mocean, primarul oraşului Sărmaşu. „Investiţia e spectaculoasă, pe parte de construcţii, de conducte colectoare, într-un cuvânt totul pare spectaculos atât din punct de vedere al valorii, cât şi din punct de vedere tehnic. Pentru oraşul Sărmaşu, investiţia înseamnă taxa de autorizare a lucrărilor care va intra în bugetul oraşului. Deocamdată e vorba despre partea de construcţii, de incintă a staţiei de comprimare urmând ca în etapa a doua să se demareze şi reţelele de conducte de legătură cu staţia veche, cu conducta care aduce gazele la Sărmăşel, la structura de înmagazinat gazele importate din Ucraina. În partea a doua urmează autorizarea lucrărilor de săpătură şi de trasare a conductelor colectoare dinspre staţia veche spre staţia nouă şi tot ce presupune partea de racordare la perimetrul staţiei de comprimare a gazelor”, a declarat Ioan Mocean.

[zizigallery id=1098]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

”Re-Start pentru un jurnalism de calitate”

Agenţia Naţională de Presă (ANP) Agerpres, Sindicatul Român al Jurnaliştilor (SRJ) MediaSind şi Facultatea de …