Home / Sport / Vizita lui Gică Popescu la Târgu-Mureş

Vizita lui Gică Popescu la Târgu-Mureş

Distribuie

Cu ocazia vizitei la Târgu-Mureş, candidatul la preşedenţia FRF, Gică Popescu s-a întâlnit în cadrul unei conferinţe de presă la sediul Primăriei Târgu-Mureş cu consilierul Claudiu Maior. Acesta le-a urat bun venit şi şi-a exprimat speranţa ca unul dintre cele opt centre de dezvoltare regională prevăzute în programul său să fie constituit la Târgu-Mureş. ”Gică Popescu se află în campanie şi anunţăm că şi noi suntem în campanie. Ultima vizită a conducerii federeaţiei a fost de bun augur pentru noi, atunci am promovat în Liga I, sperăm ca şi aceasta să fie la fel (n.r.: în 2010, la Târgu-Mureş au fost în vizită Mircea Sandu, Ionuţ Lupescu şi Adalbert Kassai). Am studiat programul şi mi-a plăcut, are multe puncte pe care le avem şi noi incluse în program, chiar le-am demarat, cu acţiuni în şcoli, cu fotbalul feminin, am creat condiţii pentru creşterea centrelor de copii. Mă bucur că este o echipă tânără, să fie de bun augur, le doresc să câştige alegerile”, au fost cuvintele lui Claudiu Maior.

”Selecţioner pe doi ani, obiectiv calificarea”

Gică Popescu s-a arătat impresionat de primire şi de interesul autorităţilor de a contribui la înfiinţarea celor opt centre. ”Sunt bucuros că peste tot pe unde am trecut autorităţile sunt interesate de a colabora, asta era ceea ce căutam, sprijinul celor în drept. Am fost de câteva ori aici când eram jucătoar, cu Universitatea Craiova. Târgu-Mureşul este un oraş cu tradiţie în fotbal şi constat că are toate condiţiile de a reveni în elita fotbalului. Noi venim nu doar cu un program, ci şi cu o echipă care să-l pună în practică. Cred că nu trebuie să vorbim despre naturalizarea unor jucători străini, avem resurse nebănuite, dar nedescoperite. Dar trebuie să pornim de jos, să le descoperim, să ne creştem propriile talente. Ca exemplu, Spania a câştigat europene şi mondiale cu jucători care au fost campioni şi la juniori”, a spus “Baciul”. Referitor la echipa naţională şi ratarea obiectivului pentru Mondiale, acesta are o optică diferită în legătură cu cei care conduc reprezentativa. ”Indiferent cine câştigă alegerile, Victor Piţurcă este antrenorul naţionalei, are contract până în 2016. În programul meu, un selecţioner va avea contracte pe doi ani şi ca obiectiv calificarea în campania în care este angajată echipa”, a completat fostul internaţional.

O echipă tânără, pusă pe fapte mari

Cei doi probabil viitori colaboratori ai săi în cazul câştigării alegerilor şi-au exprimat la rândul lor impresiile şi intenţiile posibilei viitoare conduceri a FRFşi cred în revigorarea fotbalului românesc.„Am fost deosebit de impresionat de realizările şi condiţiile de la Târgu-Mureş şi vă felicit pentru realizări. Trebuie să fim conştienţi că fără a investi în centrele de juniori nu putem vorbi despre viitor. Ceea ce dorim noi să facem nu sunt vorbe, vrem ca toate acestea să se facă obsevate începând din 6 martie şi am constatat că aici se face ceva concret”, a adăugat Ilie Dumitrescu. „Lucrul cel mai important ce îl avem de făcut este să schimbăm imaginea fotbalului românesc, a României la urma urmei, una de conduită, respect şi corectitudine. Acest aspect trebuie să ne preocupe în primul rând. Noi avem o echipă tânără, capabilă de acest lucru. Dorinţa manifestată de a contribui la crearea unui centru regional şi condiţiile de aici, sau din alte locuri vizitate ne fac optimişti şi ne dorim ca după 5 martie să trecem la treabă”, a completat Miodrag Belodedic.

Tricouri ASA pentru foştii „tricolori”

La finalul întâlnirii, Claudiu Maior le-a oferit celor trei câte un tricou al divizionarei secunde ASA, personalizat. „Oferim un cadou simbolic şi îi invităm să participe la meciurile ASA, purtând aceste tricouri”, i-a provocat Claudiu Maior. Belodedic a „protestat” pentru faptul că el a primit un tricou alb, în timp ce „Baciul” şi Ilie cele în culorile roşu-albastru. „Şi eu am jucat la Steaua, mie de ce mi-aţi dat de altă culoare ?”, a glumit „Belo”.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Sportivii de la CSS Târgu Mureș, pe podium la lupte libere

Distribuie În cadrul Campionatului Național Școlar – Reșița 2024, sportivii din cadrul CSS Târgu Mureș …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.