Consiliul Judeţean al Elevilor, primele proiecte comune Invatamant
  • admin
  • 0 comentarii
  • 200 Vizualizări

Consiliul Judeţean al Elevilor, primele proiecte comune

Consiliul Judeţean al Elevilor (CJE) Mureş a organizat joi, 13 februarie, prima adunare generală la care au participat majoritatea preşedinţilor consiliilor de elevi de la liceele din judeţ. Ştefan Umbrărescu, preşedintele CJE Mureş, a convocat această adunare generală cu scopul de a porni primele proiecte comune pe anul 2014.

Mărţişoare caritabile

Primele proiecte propuse au fost legate de apropiatele sărbători de 1, respectiv 8 martie. “Ne-am gândit să confecţionăm mărţişoare pe care să le vindem şi să folosim banii adunaţi în scopuri caritabile”, a propus Ştefan Umbrărescu. Trebuie subliniată maturitatea de care au dat dovadă elevii prezenţi, dezbătând toate aspectele practice pe care un astfel de proiect le implică, începând de la aprobări necesare vânzării mărţişoarelor şi până la elemente de marketing de campanie. “Acesta este printre scopurile principale pentru care acest Consiliu al Elevilor există, anume de a ne familiariza cu tot ce înseamnă proces democratic, dar şi de concepere şi punere în practică a diverselor proiecte”, a completat Ştefan.

Vicepreşedintele CJE Mureş, Roxana Roman, a venit cu adăugiri. “Trebuie să se implice cât mai mulţi elevi în această campanie, începând chiar cu cei din clasele primare”, a completat Roxana. Înclinaţiile caritabile naturale ale elevilor s-au îndreptat cu precădere către copii defavorizaţi, dar o decizie asupra destinatarilor actului caritabil va fi luată doar la viitoarea şedinţă, în data de 25 februarie, propunerea fiind supusă la vot în mod democratic şi aprobată în unanimitate. Un alt proiect interesant propus de către Ştefan a fost organizarea în viitorul apropiat a unei gale a premiilor, la care să fie evidenţiaţi atât elevii cu rezultate bune la Olimpiade şi concursuri naţionale, cât şi foştii membri ai Consiliului Judeţean al Elevilor care au avut realizări frumoase.

Statutul elevului, foarte necesar

La adunare participând cei mai buni elevi din judeţ, nu este de mirare implicarea matură şi seriozitatea cu care au tratat toate subiectele de pe ordinea de zi. Maria Diana Man, directorul departamentului PR, a ţinut o informare asupra recentei deplasări a unei delegaţii a CJE Mureş la Adunarea Generală a Consiliului Naţional al Elevilor, eveniment care s-a desfăşurat în perioada 7-9 februarie la Braşov. “Au fost atinse aspecte foarte importante, cum ar fi statutul elevului, s-a discutat despre diverse proiecte educaţionale, şi s-a vorbit şi despre importanţa înfiinţării unor birouri de presă la nivelul CJE, pentru creşterea vizibilităţii Consiliului”, a relatat Maria Diana. “Din păcate despre statutul elevului se vorbeşte deja de cinci ani şi încă este departe de a fi votat, deşi ar fi foarte util pentru elevi”, a specificat Roxana Roman.

Aspecte la fel de importante au fost atinse, elevii arătându-se foarte interesaţi de consilierea în carieră, unii dintre ei venind şi cu idei practice, propunând implicarea psihologilor şcolari în procesul de consiliere. S-a vorbit şi despre lipsa de implicare în proiecte a unei părţi dintre elevi, şi cei prezenţi şi-au propus să crească în cadrul şcolilor de provenienţă implicarea colegilor în proiectele educaţionale. “În cadrul Adunării CNE s-a vorbit şi despre subfinanţarea învăţământului şi necesitatea alocării de 6% din PIB pentru educaţie, dar şi despre modificările frecvente ale programei şcolare şi legate de organizarea examenelor naţionale, care contribuie şi ele la slaba calitate a învăţământului”, a completat darea de seamă Maria Diana.

Acestea sunt într-adevăr probleme mari ale învăţământului românesc, la rezolvarea cărora doresc şi aceşti tineri de excepţie să contribuie.

Edith VEREŞ

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE