Home / Administratie / “Echipa Mureş” lăudată de prefectul Grosu

“Echipa Mureş” lăudată de prefectul Grosu

Distribuie

Şedinţa Colegiului Prefectural de joi, 13 februarie, a avut pe ordinea de zi prezentarea raportului de evaluare a rezultatelor activităţii desfăşurate de Instituţia Prefectului Judeţului Mureş în anul 2013.

Încă din startul prezentării bilanţului, prefectul judeţului Mureş, Corneliu Grosu, a mulţumit foştilor colegi care au activat în cadrul Prefecturii, precum şi actualilor colegi pe care i-a numit “Echipa Mureş”, rodul muncii regăsindu-se în datele raportului. “Este mai degrabă o radiografie amănunţită a activităţii Prefecturii Mureş, a fiecăriua dintre cei 42 de oameni pe care îi avem în acest colectiv. Cu ei am format o echipă care astăzi vă raportează munca de management a reprezentanţiulor guvernului în teritoriu. Cu bune şi cu mai puţin bune, sunt rezultatele muncii în echipă, mecanism care însă a funcţionat bine, chiar foarte bine. Am aproape 37 de ani de activitate de management însă acum am cel mai bun colectiv, cel de la Prefectură, care poartă cele mai complexe probleme de rezolvat. Îi felicit pentru munca lor de echipă, chiar dacă a necesitat ore de funcţionare la locul de muncă şi luarea de decizii, nu întotdeauna comune. Acest raport îl considerăm că poate fi folosit din plin corectării şi continuării actului de administraţie desfăşurată de Instituţia Prefectului. Acesta este valorificarea profesionalismuli, ştiinţei şi expertizei membrilor acestui Colegiu, în toate componentele muncii care v-o desfăşuraţi”, a menţionat Corneliu Grosu.

“Oameni care au ştiut ce trebuie să facă”

În prezentarea bilanţului activităţii pe 2013, prefectul Corneliu Grosu a punctat principalele realizări ale instituţiei pe care o conduce, în special buna colaborare cu instituţiile din judeţ. “Mi-am propus la începutul mandatului să-mi menţin capacitatea mea  de om echilibrat şi să adun, atunci când este nevoie, oameni pe care să mă pot baza. În spatele “Echipei Mureş” stau rezultatele, raţionalizarea extraordinară a reacţiei pe care am învăţat-o de la comandantul ISU Mureş, căruia îi mulţumesc. Cum poţi să nu fi mândru când din alte judeţe ţi se spune: v-am văzut acolo, aţi fost acolo. Da, am fost acolo, am ştiut ce s-a întâmplat, am ştiut ce trebuie să facem. Dau aici exemplul cazului la limită, scăpările de gaze de la Tofalău, în care eram aproape obligaţi să evacuăm universitatea, două licee şi un spital. Au fost oameni care au ştiut ce trebuie să facă. Am fost lâgă ei, am început să învăţ ce înseamnă  o situaţie adevărată de urgenţă şi le-am rezolvat. Pentru acest lucru vă felicit”, a precizat Corneliu Grosu.

Grup de lucru în cazul Hădăreni

Printre subiectele abordate s-a numărat şi problema Hădăreni, Instituţia Prefectului-Judeţul Mureş delegând anul trecut la Bucureşti la sediul Ministerului Afacerilor Externe două persoane care să participe la cele cinci şedinte de lucu a grupului de experţi constituit în cazul Hădăreni. “Nu pot să nu remarc o acivitate puţin delicată în judeţul nostru, în ce priveşte problema romilor, o populaţie numeroasă cu probleme multe, grele şi complexe. Noi, în anul 2013 am reuşit să aducem la masa tratativelor, şi nu spun aici cuvinte mari, sub umbrela Ministerului de Externe toţi factorii care trebuiau de ani de zile să rezolve problemele de la Hădăreni”, a afirmat Corneliu Grosu.

“Avem dotare, avem oameni”

De asemenea, a fost punctată buna colaborare cu instituţiile care au în atribuţie gestionarea situaţiilor de urgenţă, printre care Poliţia, Jandarmeria şi ISU Mureş. “Când se întâmplă ceva în ţară, sună telefonul şi ni se cer oameni, când se întâmplă ceva greu înţarătelefonul sună la jandarmii noştri şi se cer forţe, când se întâmplă ceva greu în alte judeţe, se cer oameni, utilaje, din judeţul nostru. Asta dovedeste că avem dotare, avem oameni, o mică contribuţie la acest lucru avem şi noi, Prefectura”, a afirmat Corneliu Grosu.

9.323 de hectare de pădure recuperate definitiv

Prefectul Corneliu Grosu a mai punctat rezultatele pozitive în ce priveşte protejarea şi protecţia bunurilor statului, în special a pădurilor. “Anul trecut s-au recuperat 23.500 de hectare de teren cu vegetaţie forestieră, suprafaţă solicitată de Domeniul Silvic Gudeameşterhaza, într-unul din dosarele aflate pe rolul Tribunalului Brăila. De asemenea, a fost recuperată definitiv suprafaţa de teren de 9323 de hectare, teren cu vegetaţie forestieră, aflată pe raza a trei unităţi administrativ-teritoriale Răstoliţa, Stânceni,Lunca Bradului, din litigiul Comisiei Judeţene pentru stabilirea dreptului de proprietate privată asupra terenurilor Mureş în contradictoriu cu urmaşii lui Banffy Daniel, Bethlen Ana, Bethlen Susana şi Szentkuti Eva, disputat pe rolul Judecătoriei Reghin”, a menţionat Corneliu Grosu.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Borbély László, sărbătoritul zilei

Distribuie Zi specială marți, 26 martie, pentru consilierul de stat mureșean Borbély László, coordonatorul Departamentului …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.