Home / Business / Jurnal economic

Jurnal economic

Distribuie

 

IMPORTURI MASIVE DE FRUCTE ŞI LEGUME

45,4 milioane de euro s-a cheltuit pe fructe din alte ţări, în 2013

*Peste un sfert de miliard de euro! Atât ne-au costat importurile de fructe în 2013. De altfel, România importă din ce în ce mai multe fructe în fiecare an. Pe rafturile magazinelor şi chiar şi în pieţe, cumpărătorii au avut de ales între fructe şi legume de import, deoarece acestea sunt prezente în proporţii mult mai mari decât cele româneşti. 45,4 milioane de euro au cheltuit românii pe fructe din alte ţări anul trecut, mai mult decat în 2012. În ceea ce priveşte legumele, situaţia este similară, valoarea importurilor a crescut cu 26,2 milioane de euro. Un paradox întâlnim şi în sectorul cerealelor. Într-un an cu producţie record de grâu, România a important cantităţi mult mai mari de preparate pe bază de cereale faţă de anul anterior. Diferenţa dintre 2013 şi 2012 înseamnă în bani 33,4 milioane de euro.

 

SCUTIRI DELA IMPOZITÎN CAZ DE CALAMITĂŢI

Propunerea se referă la producătorii cu exploataţii afectate

*Producătorii agricoli ale căror exploataţii au fost afectate de ploi, grindină sau inundaţii ar putea fi scutiţi dela plataimpozitului pe norma de venit, dacă această propunere susţinută de ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, va avea girul Ministerului Finanţelor Publice. Astfel, pentru suprafeţele distruse de calamităţi naturale, constatate de autorităţi pe baza documentelor emise de Inspectoratele Judeţene pentru Situaţii de Urgenţă, producătorii agricoli ar putea fi scutiţi dela plataimpozitului pe venitul agricol. Vă amintim că începând cu 1 februarie2013, afost revizuit sistemul de impozitare a veniturilor din activităţi agricole, iar din anul fiscal 2014 normele de venit sunt stabilite de direcţiile teritoriale de specialitate ale Ministerului Agriculturii şi sunt aprobate şi publicate de direcţiile generale ale finanţelor publice teritoriale, până cel târziu la data de 15 februarie a anului.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Demers pentru o stație nouă de carburanți în Ungheni

Distribuie Comisia de Analiză Tehnică din cadrul Agenției pentru Protecția Mediului Mureș a decis, recent, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.