Spaţii noi de tratament şi cazare la Rheum Care Sanatate
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 2578 Vizualizări

Spaţii noi de tratament şi cazare la Rheum Care

Fizioterapie, reumatologie şi recuperare medicală pentru persoane cu diferite boli ale sistemului locomotor. Specialiştii Fundaţiei Rheum Care din Târgu-Mureş tratează anual peste 4.000 de pacienţi, care găsesc aici tratamente de specialitate la preţuri accesibile. Dacă anul 2013 s-a finalizat cu succes atât din punct de vedere al pacienţilor trataţi, cât şi al lucrărilor de extindere, Fundaţia continuă în acest an să creeze servicii medicale personalizate, programele demarate anii trecuţi şi să fie aproape de cei care au nevoie de ajutor. Marinela Gomboş, preşedintele Fundaţiei, ne-a acordat un interviu în care ne vorbeşte despre activităţile din centrul de recuperare.

Reporter: Cum a fost anul 2013 din punct de vedere al numărului de pacienţi care s-au adresat Fundaţiei Rheum Care, cât şi din punct de vedere al lucrărilor de extindere pe care le-aţi început la centrul de recuperare?

Marinela Gomboş: Pot să spun că anul 2013 a fost de succes datorită faptului că am câştigat un proiect de finanţat de Ministerul Muncii, proiect prin care extindem atât serviciile pe care le oferim, cât şi centrul de recuperare. O să avem spaţii de cazare şi bazine de kinetoterapie şi elongaţii. Faţă de anii 2011, 2012, în anul 2013 aproape s-a dublat numărul pacienţilor, deci am avut peste 4.000 de pacienţi, oameni care s-au declarat mulţumiţi de serviciile noastre şi în revin la noi, la consultaţii şi tratamente, din şase în şase luni sau o dată pe an.

Rep.: Câte locuri vor fi practic în noile spaţii de cazare şi când preconizaţi că vor fi gata lucrările?

M.G.: O să avem 12 noi locuri de cazare. O să ne ocupăm de recuperare şi nu de paleaţie sau de îngrijire. Oamenii pot să facă aceste tratamente timp de 15-20 de zile în funcţie de diagnostic şi de evoluţia tratamentului. Sperăm ca în toamna acestui an să terminăm toate lucrările şi să punem totul în funcţiune.

Rep.: Ştim că aveţi şi un program prin care specialiştii centrului merg acasă la pacienţi pentru a-i trata. Vă rog să detaliaţi…

M.G.: Noi am încercat şi am reuşit să acoperim nevoile oamenilor din oraşul nostru. După desfiinţarea tuturor spitalelor de fizioterapie, noi am rămas singurii furnizori de servicii care putem să ajutăm aceşti oameni care, după atacul vascular cerebral, nu au unde să meargă şi ce să facă. Nu mai avem spitale de recuperare şi clinici de fizioterapie. Tot prin intermediul unor proiecte, am reuşit să obţinem aparatură portabilă, autoturisme, am angajat personal şi ne deplasăm la domiciliul bolnavului pentru consult, recuperare sau tratament de fizioterapie. Din păcate, aceste servicii de recuperare sunt contra cost, pentru că ele nu sunt decontate de Casa de Asigurări de Sănătate.

Rep.: Ce servicii decontează atunci Casa de Asigurări de Sănătate?

M.G.: Casa de Asigurări de Sănătate decontează serviciile medicale, noi suntem şi furnizori de servicii medicale, deci asistentele se deplasează la domiciliu pentru diferite activităţi, cum ar fi: injecţiile, pansamentele, manevre pentru evitarea escarelor. Avem personal calificat şi suntem furnizorii şi acestor servicii.

Rep.: Câţi pacienţi vi se adresează zilnic şi cât costă un pachet de servicii medicale?

M.G.: Zilnic, ni se adresează aproximativ 200 de pacienţi. Noi am introdus o contribuţie pentru fundaţie. De obicei, această sumă depinde iarăşi de banii pe care îi primim de la Casa de Asigurări de Sănătate. Pacientul care vine cu bilet de trimitere de la medicul de familie plăteşte un procent de 25% având aşadar 75% reducere. Dacă nu are bilet de trimitere, atunci procentul de reducere este 50%.

Rep.: Care sunt programele pe care le veţi continua sau demara în acest an?

M.G.: Anul acesta vrem să extindem serviciile de recuperare la domiciliul bolnavului. Vom continua activităţile din cadrul programului Şcoala Gravidelor, avem şi intervenţie precoce pentru copiii cu vârsta 0-5 ani şi am introdus o nouă metodă de gimnastică, de întreţinere a mamei şi copilului, deci împreună vor face gimnastică medicală, iar bebeluşului i de acordă şi masaje. În bazin vor fi activităţi individuale, gimnastică medicală în apă pe diferite afecţiuni, cât şi activităţi în grup pentru diferite afecţiuni sau pur şi simplu pentru întreţinere. O să continuăm, de asemenea, şi acţiunile de screening gratuit pentru măsurarea densităţii osoase. Anul trecut au beneficiat de aceste consultaţii peste 600 de femei. În plus, anul trecut am achiziţionat un aparat EKG şi vom încerca să facem screening-uri pentru că am descoperit pacienţi care au probleme cardiologie serioase, deci stări după infarct de care nici nu au ştiut. Avem, de şase luni, şi o metodă nouă de tratament, şoc terapia, pentru pintenii calcaneeni. Aparatul reduce inflamaţia şi durerea acelui pinten. De când îl folosim, avem rezultate foarte bune. Este vorba de cinci proceduri care se realizează în cinci zile.

Rep.: Mai aveţi şi alte puncte de lucru în oraş?

M.G.: Cred că este important ca oamenii să ştie că Centrul de Recuperare Rheum Care mai are un punct de lucru în cartierul Tudor, pe strada Moldovei, nr.9 A, unde sunt aproximativ 70 de pacienţi zilnic.

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE