Festivalul Internaţional Studenţesc de Jazz revine în mai Eveniment
  • alin.zaharie
  • 0 comentarii
  • 85 Vizualizări

Festivalul Internaţional Studenţesc de Jazz revine în mai

Iubitorii muzicii jazz au parte de o frumoasă saurpriză în luna mai cu ocazia unei noi ediţii a Festivalul Internaţional Studenţesc de Jazz. În perioada 5-8 mai, 2014 se va desfăşura pentru a 6-a oară Festivalul Internaţional Studenţesc de Jazz în Jazz&Blues Club din Târgu-Mureş, eveniment  organizat de către Casa de Cultură a Studenților, Asociația Culturală Partitura și Jazz&Blues Club din Târgu-Mureș.
”Scopul Festivalului Internaţional Studenţesc de Jazz este de a îmbunătăţi relaţiile studenţilor şi profesorilor din diverse academii de muzică; de a oferi studenţilor-muzicieni şansă de afirmare și diversificarea activității culturale a studenţilor şi iubitorilor de jazz din Târgu-Mureş”, precizează organizatorii.  Programul festivalului se compune din două părți: programul-concurs al studenţilor-muzicieni şi concerte susţinute de trupe de jazz profesionişti. Succesul festivalului din anii anteriori s-a datorat în primul rând studenţilor talentați care au participat la concurs din: România, Republica Moldova, Ungaria, Austria, Polonia și Slovacia.

Zestrea festivalului

Nivelul artistic al festivalului s-a datorat şi muzicienilor de jazz consacrați: Chris Dahlgren, Luiza Zan, Alex Man, Mircea Tiberian, Storyville, Váczi Eszter, Snaco Dixi Band, Bourbon Jazz Unit, Murányi Joe, Sárik Péter, Fábián Juli, Dj Zoohacker, Szőke Nikoletta Quartett, Jazz Challenge, Tonight Jazz Ensemble, Tasi Nóra & The Guys, Tess & The Vagabonds, Myrtill & The Swinguistique, Mario & The Teachers și Bega Blues Band. Performanţa soliştilor studenţi a fost evaluată, de fiecare dată, de un juriu format din profesionişti, din care au făcut parte:Mircea Tiberian, Sebastian Gheorghiu, Luiza Zan, Bibó Lajos, Dr. Makkai Gyöngyvér, Sárik Péter, Virgil Mihaiu și Florian Lungu.

Anul trecut programul festivalului a fost conferat de către muzicologul consacrat, Alexandru Șipa. Organizatorii festivalului au fost ajutați de prezența benefică a domnilor Alexandru Șipa, Bibó Lajos și Sárik Péter. Lângă participanți și juriu o contribuție deosebită în vederea obținerii succesului din anii precedenți a avut și publicul numeros.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE