O victorie de pus în ramă BC Mures
  • mihai.veres
  • 0 comentarii
  • 91 Vizualizări

O victorie de pus în ramă

 

În deschiderea etapei a XVIII-a din Liga Naţională de Baschet Masculin, BC Mureş Târgu-Mureş a învins vineri seara, pe teren propriu, campioana CSU Asesoft Ploieşti cu scorul de 81-60 (22-18, 18-13, 26-12, 15-17). A fost o victorie entuziasmantă, obţinută în urma unui joc foarte bun al mureşenilor, care şi-au spălat păcatul în urma eşecului din ultima partidă disputată pe teren propriu cu BCM U Piteşti. Partida a început foarte echilibrat până aproape de sfârşitul primului sfert. Ambele formaţii s-au aflat pe rând la conducere, mureşenii reuşind spre final o serie de 9 puncte, ajungând de la 10-11 la 20-11. Finalul sfertului a aparţinut oaspeţilor, care au redus diferenţa până la două puncte, dar Jelenic a stabilit scorul primei părţi. Sfertul secund a avut o desfăşurare asemănătoare. Prahovenii au reuşit să preia conducerea cu 23-22, dar “tigrii” au revenit şi au intrat la pauză cu nouă puncte avantaj, reuşind pentru prima dată la intrarea în ultimul minut să mărească diferenţa la peste 10 puncte, după peste trei minute fără niciun coş înscris.

Veriga slabă a fost eliminată

Obişnuita verigă slabă, sfertul trei a fost de această dată cel mai bun al mureşenilor. După pauză, aceştia au făcut legea pe teren şi au reuşit să se desprindă la jumătatea sfertului la 20 de puncte, iar până la finalul acestuia s-o ducă până la 25 de puncte. Avantajul de 23 de puncte dinaintea ultimului act părea să fie pus în pericol în primele trei minute şi jumătate, când ploieştenii au reuşit 7 puncte fără să primească niciunul. Mureşenii au replicat însă imediat cu o serie de 9 puncte, cu combinaţii rapide, încheiate cu slam dunkuri ale lui Mladenovic şi Brown. Astfel au fost refăcute cele 25 de puncte la jumătatea sfertului şi soarta partidei era ca şi pecetluită. Încercările oaspeţilor de a încheia rapid atacurile cu aruncări de la distanţă le-a adus doar un procentaj foarte slab la acest capitol şi a cincea înfrângere în acest sezon. BC Mureş va avea un nou test foarte dificil, miercuri, 19 februarie, de la orele 19.30, când vor susţine tot pe teren propriu restanţa cu CSM Oradea, o altă echipă de top, care a suferit doar patru înfrângeri.

Au înscris:

BC Mureş: Mladenovic 24, Jelenic 13 (2×3), Ivanovic 10 (2), Martinic 10 (2), Peciukas 8 (1), Brown 8, Lupusavei 6 (2), Păltinişanu 2, Jucan.

De la Asesoft cei mai eficienţi au fost: Lee 17 (2), Mohammed 14, Burlacu 12 (2)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE