SC Mureşul pierde pe teren propriu cu Sebeşul Sport
  • mihai.veres
  • 0 comentarii
  • 118 Vizualizări

SC Mureşul pierde pe teren propriu cu Sebeşul

Echipa feminină de handbal SC Mureşul Târgu-Mureş a pierdut sâmbătă prima partidă disputată pe teren propriu în acest campionat, 22-23 (6-10) în etapa a XV-a, în faţa celor de la HC Alba Sebeş. Mureşencele au început bine jocul, au condus cu 3-0 în minutul 6, cu o dublă Gulnara Biţiş şi un gol al pivotului Andreea Serediuc. În superioritate numerică, oaspetele au înscris de două ori şi se întrezărea un meci foarte disputat. A urmat însă o serie de ratări ale mureşencelor, care timp de 15 minute nu au reuşit niciun gol şi scorul a devenit 3-7 în minutul 20. Până la finalul primei reprize s-a ratat tot ce se putea rata. Contraatacuri parate de portar sau trimise în bară, mingi scăpate la pornirea pe contraatac, două aruncări de la 7 metri irosite, prin Moloci şi Bodor. Sebeşencelor li s-au permis în schimb şi unele atacuri prelungite, sau intrări la care se poate dicta forţare, nu aceeaşi unitate de măsură fiind aplicată pentru tabăra cealaltă. Totuşi, ratările au fost principala cauză pentru care la pauză scorul era 6-10, un handicap care putea fi recuperat cu un joc pe măsură.

La un atac de victorie, înfrângere la final

Repriza secundă a început cu un gol al sebeşencelor, care au stabilit cea mai mare diferenţă pe tabelă de pe parcursul jocului. Mureşul s-a apropiat în câteva rânduri la două goluri, dar au ratat din nou câteva bune şanse de a se apropia mai mult. La jumătatea reprizei tabela indica 13-16. Aproape orice aruncare de pe extreme a fost irosită, Biţiş a ratat şi ea un 7 metri, al treilea al echipei şi s-a ajuns din nou la un handicap de cinci goluri, 13-18. În minutul 27 se reuşeşte totuşi apropierea la un singur gol, cu două goluri în acelaşi minut ale lui Nagy Betty. Înainte de intrarea în ultimul minut Alina Moloci a egalat la 22 şi se întrevedea o posibilă victorie extrem de muncită. Sebeşul beneficiază însă cu 53 de secunde înaintea finalului un 7 metri. Bară! Mai sunt 44 de secunde. Time-out pentru Sebeş. Mureşul pleacă în atac şi un gol ar fide aur. Ameninţarea de prepasiv dictată mult prea devreme face ca mureşencele să se precipite şi Georgeta Cioban aruncă neinspirat la poartă, şut fiind respins şi oaspetele reuşesc să preia din nou conducerea pe contraatac. Mai erau 7 secunde şi nu se mai putea face nimic. Sebeşul a reuşit să-şi apere avantajul minim şi a egalat Mureşul în clasament la puncte. Lupta pentru prima poziţie se anunţă foarte disputată.

Pentru Mureşul au înscris: Moloci 10, Biţiş 6, Nagy B. 4, Cioban 1, Serediuc 1. Au mai jucat Diaconu (portar), Şandru şi Avădanei.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE