Derby la popice decis în ultima manşă Sport
  • mihai.veres
  • 0 comentarii
  • 187 Vizualizări

Derby la popice decis în ultima manşă

A treia confruntare a actualei ediţii a Campionatului Naţional de popice feminin între fosta campioană, Electromureşe Romgaz Târgu-Mureş şi actuala, Conpet Petrolul Ploieşti, disputată sâmbătă pe arena Electromureş, victoria a revenit prahovencelor cu 3369-3337 la numărul de popice doborâte, 5-3 puncte de echipă, 14-10 la numărul de manşe câştigate.

Înaintea acestei confruntări, cele dou echipe se aflau la egalitate perfectă, cu câte o victorie la acelaşi scor în primele două întâlniri. Jocul a început echilibrat, cu un uşor avantaj la campioanelor după primele două perechi. Duka Tilda a obţinut primul puncte al echipei, cu cel mai mare rezultat al fostelor campioane (579 p.d.) şi trei manşe la una în faţa adversarei directe, Cristina Samson, care a reuşit cu 40 de „beţe” mai puţin. Tânăra Gyeresi a fost însă învinsă de Sandală la 60 de popice şi nu a luat nicio manşă 586-526).

 

Răsturnări de situaţie până la final

 

Perechile următoare au înclinat balanţa în favoarea echipei antrenorilor Seres Sandor şi Orosz Istvan. Alina Suciu conducea la popicele doborâte după trei manşe, dar era condusă la manşe cu 2-1 de către Elena Mihai şi avea nevoie de o manşă pentru a-şi adjudeca punctul. A reuşit în extremis acest lucru, 131-130 în ultima, 2-2 la manşe, 546-528 p.d. şi a obţinut punctul. Cu cel obţinut de o altă junioară, Dalia Roman, care a reuşit un foarte valoros 576 p.d., cu care a învins-o pe Giorgiana Vasile, tot la numărul total, faţă de 544, deoarece la manşe a fost tot 2-2.

Mureşencele aveau înaintea ultimelor perechi 30 de popice avantaj, iar ploieştencele două manşe (9-7). Au intrat pe piste două perechi experimantate.

În formă bună, Daniela Lăcătuşu a întrecut-o pe Doina Baciu cu 560-552, după o cursă de urmărire târziu demarată de Doina, care reuşea în ultima manşă un tardiv 166. Luminiţa Dogaru, deţinătoarea recordului arenei nu s-a dezminţit şi a reuşit un foarte valoros 612, cu 173 în ultima manşă şi a învins-o pe Fulop Erika, deşi mureşeanca a avut o prestaţie bună, cu o primă manşă câştigată cu 152 şi un total de 558 p.d. Victoria a revenit aşadar ploieştencelor, dar titlul se va decide după încă o confruntare şi un turneu final.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE