Donator compatibil pentru Nora Chifor Reghin
  • alin.zaharie
  • 0 comentarii
  • 293 Vizualizări

Donator compatibil pentru Nora Chifor

Dignosticată cu leucemie mieloblastică acută în cursul anului trecut, Nora Chifor, medic stomatolog din Reghin, aflată la tratament în Franţa, are motive de bucurie, prin găsirea unui donator compatibil, anunţ făcut de Nora pe blogul ei. “Emoţiile mele în prezent sunt mult mai intense decât au fost până nu de mult, pentru că urmează o perioadă pe cât de dificilă, pe atât de încărcată emoţional, care îmi accelerează pulsul, îmi grabeşte gândurile, îmi pregăteşte sufletul. După două săptămâni liniştite în care din nou toate poftele mi-au fost satisfăcute de mama şi de logodnicul meu Radu, iar organismul am reuşit să-l ajut să se refacă atât cât s-a putut în această perioadă mult prea scurtă, în ultimele  zile am reuşit să ajungem şi în Besancon, unde se pare, voi reuşi să-mi serbez a doua zi de nastere graţie  transplantului mult-aşteptat”, spune Nora Chifor.

“E imposibil să descriu prin ceea ce trec”

După cum afirmă Nora, transplantul reprezintă a doua ei zi de naştere, emoţia fiind una de nedescris . “În Besancon, am dat de o doamnă doctor româncă şi în cele peste patru ore în care am discutat cu dânsa mi-a transmis detaliile aferente internării precum şi a riscurilor inerente, a regulamentului de ordine interioară. Nu ştiu cum să vă  spun ce amalgam uriaş e în sufletul meu. Mă şi bucur, mi-e şi frică de ce urmează, e imposibil să descriu prin ceea ce trec. Cu greu am reuşit să obţin informaţii despre donator şi am înţeles că acest protocol de confidenţialitate e identic la nivel mondial”, spune Nora.

“Am donator compatibil 100% cu mine”

La Besancon, Nora a fost cazată la “Maison des parentes”, o locaţie adresată bolnavilor şi aparţinătorilor acestora, un fel de camin studenţesc cu toate condiţiile necesare. “Exact ca în sufletul meu, ştiind că a doua zi urmează un amalgam de informaţii din partea medicilor care mă vor trata, în noaptea dinspre 12 spre 13 februarie o furtună enormă a rupt crengi şi a spart geamuri prin zonă. Noroc că am reuşit să dormim, să ne odihnim pentru că ziua de 13 februarie a fost pe cât de lungă pentru noi toţi pe atât de complexă! Da! Da! Da! Am donator compatibil 100% cu mine, tânăr, originar din Germania cu ajutorul căruia am şansa de a-mi continua viaţa! Mă gândesc ce fericită poate să fie persoana acesta, când ştie că e pe cale să salveze o viaţă !”, afirmă Nora pe blogul ei.

“Punguţa Magică” pe 28 februarie

În intervalul 20-21 februarie Nora va fi internată şi va începe procedura pre-transplant care implică o chimioterapie extrem de dură de circa cinci zile, urmând ca celulele stem hematopoietice să fie prelevate în Germania în data de 27 februarie. “A doua zi, pe 28 februarie, voi primi “Punguţa Magică” care îmi va fi administrată ca o transfuzie sangvină în decursul a 30-60 minute. Spre bucuria noastră, în această nouă cameră sterilă în care voi fi internată, vor avea acces la mine maxim două persoane/zi, care vor putea să intre la mine, să mă ţină de mână, echipaţi cu mască, halat, mânuşi, şi nu vom mai fi despărţiţi de acea perdea existentă în camerele anterioare. În ceea ce priveşte alimentaţia, nu voi putea primi nici fructe nici sucuri sau ciocolată, nimic din afară. Însă asistenta şefă cu care de asemenea am purtat o discuţie lungă, ne-a asigurat că nu îmi va lipsi nimic şi că trebuie doar să cer ce am nevoie, în limita alimentelor acceptate. Spitalul este o adevărată navă spaţiala, totul e nou. În concluzie, dacă totul va decurge normal la începutul lunii aprilie voi ieşi afară. De Sfintele Sărbători Pascale, sper să pot mirosi primăvara, alături de cei dragi. Vă îmbrăţişez cu mult drag şi vă rog să-mi fiţi alături prin rugăciuni şi gânduri bune şi în perioada următoare”, spune Nora.

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE