Home / BC Mures / BC Mureş-CSM Oradea, un meci de podium

BC Mureş-CSM Oradea, un meci de podium

Distribuie

În partida restanţă din etapa a IX-a a Ligii Naţionale de Baschet Masculin, BC Mureş Târgu-Mureş întâlneşte pe teren propriu CSM Oradea, una din cele două formaţii care au suferit cele mai puţine eşecuri în acest campionat. Partida dintre medaliatele cu argint şi bronz în ultima ediţie a campionatului va avea loc în Sala Sporturilor, începând cu ora 19.30. La fel ca şi CSU Atlassib Sibiu, orădenii au pierdut doar patru partide, în timp ce BC Mureş, CSU Asesoft Ploieşti şi U Mobitelco Cluj-Napoca alcătuiec grupul echipelor care au la activ câte cinci înfrângeri, următoarele fiind cu cel puţin 7. După ce s-au aflat o bună parte în fruntea clasamentului şi în ediţia trecută, bihorenii au pornit foarte bine şi în acest sezon. CSM a pierdut ultima dată în urmă cu peste trei săptămâni, 75-84 în etapa a XV-a, pe teren propriu, tocmai cu CSU Atlassib. Acesată înfrângere a venit după cea la limită din deplasarea de la Cluj, unde au cedat cu 69-70. Primele două înfrângeri le-au suferit în tur, 64-69 la BCM U Craiova, în etapa a IV-a şi 91-99 cu CSU Asesoft Ploieşti, în etapa a VIII-a.

Istoric echilibrat în ultimele sezoane   

După a doua înfrângere din tur, suferită pe teren propriu, orădenii au solicitat amânarea partidei de la Târgu-Mureş, lucru care a trezit unele suspiciuni asupra acestei cereri. Bihorenii au invocat atunci starea de sănătate a câtorva jucători după o deplasare în Turcia, pentru meciul din Challenge Cup. Ultima deplasare a CSM-ului în “junglă” a fost nefastă pentru orădeni, care au fost învinşi cu un categoric 81-48, meci care întrerupea seria de cinci victorii bihorene. În precedentele două deplasări au avut câştig de cauză, în timp ce mureşenii au obţinut o singură victorie pe Criş, în urmă cu peste şase ani. Bilanţul întâlnirilor directe este favorabil oaspeţilor de miercuri, scor 11-7, cu doar 3-1 la victoriile obţinute în deplasare. În 14 partide, formaţiile gazdă au obţinut victoria, bihorenii fiind însă acasă de 8 ori, faţă de 6 în cazul mureşenilor. Ultima confruntare de la Oradea, încheiată 88-74 a fost consemnată însă în turneul memorial organizat înaintea startului în acest sezon. Partidei de miercuri seara îi este acordată o maximă atenţie şi din partea Federaţiei Române de Baschet, lucru reflectat şi de numele arbitrilor delegaţi: cei trei sunt toţi purtători ai ecusonului FIBA. Aceştia sunt: Marius Ciulin (Constanţa), Fabiana Niţu (Martinescu) (Sibiu  şi Alin Faur (Timişoara).

Optimişti, dar lucizi

Tehnicianul mureşenilor, Srecko Sekulovic încearcă să-şi păstreze jucătorii conectaţi la joc, pentru a repeta evoluţia din meciul cu CSU Asesoft. ”Nu mai vorbesc despre Ploieşti, doar subliniez faptul că sunt foarte mulţumit de evoluţia echipei în acel joc. Ne aşteaptă un nou meci extrem de greu, pe care ne dorim să-l câştigăm. Este greu să joci împotriva echipei din Oradea, dar vom încerca să dăm tot ce avem mai bun. O nouă victorie ne-ar aduce o serioasă opţiune pentru un loc cât mai bun în vederea play off-ului. Ştim că putem conta şi pe sprijinul suporterilor, pe care îi aşteptăm în număr cât mai mare, pentru a ne bucura din nou împreună”, au fost cuvintele lui Sekulovic.

Apel la suporterii BC Mureş

Înaintea derby-ului din Liga Naţională de Baschet Masculin dintre BC Mureş şi CSM Oradea, restanţă din etapa a IX-a, care se va disputa în Sala Sporturilor din Târgu-Mureş, miercuri, 19 februiarie, orele 19.30, preşedintele BC Mureş Cornel Lungu face un apel la suporteri pentru a susţine echipa în acest dificil joc. „Ţin să mulţumesc în primul rând celor implicaţi la obţinerea marii victorii cu Asesoftul, antrenori, jucători, suporteri şi tuturor celor care au fost alături. Am reuşit împreună să ne luăm o frumoasă revanşă după înfrângerea din Cupa României, când ne-au prins descoperiţi de accidentări. Urmează un nou meci greu, cu un adversar de calibru şi ne dorim o nouă victorie importantă. Jucătorii sunt pregătiţi fizic, tactic şi mintal pentru a doua parte a campionatului şi mai avem nevoie de sprijinul suporterilor, cărora le promitem să nu-i dezamăgim”, a spus înaintea partidei Cornel Lungu.

 

Fiţi alături de BC Mureş!

Suporterii echipei de baschet BC Mureş pot cumpăra în fiecare zi de la Fan Shop-ul din Sala Sporturilor obiecte promoţionale cu echipa (tricouri, fulare, şepci, calendare, magneţi etc). În afara zilelor în care echipa evoluează pe teren propriu, când acesta se află pe holurile din spatele tribunelor principale, în celelalte zile se pot procura de la biroul clubului din Sala Sporturilor. Orice obiect promoţional achiziţionat reprezintă şi un sprijin pentru echipă.

 


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Sportivii de la CSS Târgu Mureș, pe podium la lupte libere

Distribuie În cadrul Campionatului Național Școlar – Reșița 2024, sportivii din cadrul CSS Târgu Mureș …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.