FOTO: Pagini din realitate cu Sanda Viţelar în „24/7” Cultură
  • alin.zaharie
  • 0 comentarii
  • 339 Vizualizări

FOTO: Pagini din realitate cu Sanda Viţelar în „24/7”

Biblioteca Americană, American Corner cum mai este cunoscută, a găzduit luni, 17 februarie, lansarea volumului de publicistică „24/7” semnat de jurnalista Sanda Viţelar.

Volumul apărut la la Editura LitArt conţine un număr de 226 de texte scrise în perioada 29 noiembrie 2011 – 1 august 2013 şi publicate în cotidianul 24 Ore Mureşene. Volumul se constituie într-o radiografie a prezentului cotidian mureşean, de la iniţiative legislativă haioase, declaraţii politice nefericite, şedinţe ale Consiliului Local Târgu-Mureş Local „cu scântei”, întâmplări din autobuz, amănunte cotidiene care nu ajung ştiri, dar nici nu trebuie ignorate, după cum afirmă autoarea volumului. Cartea nu putea vedea lumina tiparului fără sprijinul celor apropiaţi Sandei, inspiraţia radiografierii cotidianului  împletindu-se cu sprijinul venit din partea celor dragi autoarei. Printre prietenii dragi Sandei s-au numărat şi actorii Naţionalului, Costin Gavază şi Bianca Fărcaş, care au lecturat câteva pasaje, completaţi de directorul Editurii LitArt, Adrian Giurgea. “Sanda nu a scris pentru a scrie pur şi simplu, a pus suflet în ce a scris şi acesta este motivul pentru care vine în faţa noastră cu articolele sale. Dincolo de faptul că a pus suflet în aceste texte, şi le asumă, pentru a doua oară, prima dată atunci când au apărut în ziar şi acum, cu această carte, cerând ca ele să rămână în bibliotecă”, a spus Adi Giurgea.

Micile lucruri care ne construiesc viaţa

Ultimul cuvânt despre i-a revenit autoarei, Sanda desluşind câteva din dedesubturile cărţii, demers care face legătura între textele din paginile de ziar şi paginile unei cărţii dintr-o bibliotecă. “Am scris derspre multe lucruri în aceast volum, despre Consiliul Local, despre păsări, despre arbori care inspiră sentimente romantice, despre discuţii purtate la cafea care mi-au dat idei, despre ce fac oamenii în autobuz. Poate părea un amalgam de multe lucruri dar e e viaţa reală. Lucruri care pot părea mărunte dar care sunt micile lucruri care ne construiesc viaţa de zi cu zi. De curând, colega mea Ana-Maria Gajdo a scris un editorial care ne aducea aminte că anul trecut am pierdut pe cineva drag dintre noi. Îmi aduc aminte cu mare drag de discursul ţinut de Sorina Bota la evenimentul Eleven când a vorbit despre bucuriile de buzunar, când găseşti o haină pe care nu ai mai purtat-o de mult şi găseşti în buzunare diverse lucruri care îţi aduc aminte de anumite evenimente frumoase. Pentru mine ziua de astăzi nu e o bucurie de buzunar dar e formată din foarte multe bucurii de buzunar. Cartea este formată din bucurii, frustrări, supărări şi nervi tot de buzunar care sper să vă placă”, a precizat Sanda Viţelar.

Foto: Miruna OBRAZ

[zizigallery id=1106]

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE