Ajutor în pași de dans pentru copiii cu cancer Reportaj
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 160 Vizualizări

Ajutor în pași de dans pentru copiii cu cancer

A doua ediție a evenimentului caritabil organizat de voluntarii Asociației „Împreună pentru Copiii cu Cancer”, echipa Red Cells, în parteneriat cu grupul sportiv ACS Dance Art Târgu-Mureș și Consiliul Județean Mureș, cu ocazia Zilei Mondiale a Copilului cu Cancer, a avut loc la Palatul Culturii vineri, 14 februarie. Concurenții, elevi și studenți de la liceele și universitățile din Târgu-Mureș, s-au înscris în competiție cu scopul de a socializa, de a se remarca, de a-și arăta talentul, dar, mai ales, și de a-și ajuta semenii, copiii diagnosticați cu cancer. Mureșenii au spus „prezent” și în acest an, dovada fiind sala plină a Palatului Culturii.

Ajutor în pași de dans

120 de dansatori au urcat pe scena Palatului Culturii dansând diverse stiluri de dans, de la salsa, dans modern, contemporan, solo, latino, robotic, tango, vals, oriental, popular și până la tap dance, popular modernizat, street dance sau rueda de casino. Participanții, tineri cu vârsta de peste 14 ani, au intrat în competiția caritabilă, fiindu-le astfel de ajutor copiilor care suferă de cancer. „Organizatorii acestui eveniment au fost voluntarii Asociației „Împreună pentru Copiii cu Cancer”, echipa Red Cells, în parteneriat cu grupul sportiv ACS Dance Art Târgu-Mureș și Consiliul Județean Mureș. Scopul principal al acestui spectacol este de a marca Ziua Mondială a Copilului cu Cancer, zi în care ne amintim că există copii care se luptă cu această boală. Familiile lor au de suportat atât cheltuieli financiare și emoții care, de cele mai multe ori, îi fac să ajungă la capătul puterilor. Din fondurile adunate în urma biletelor de tombolă și donațiilor, Asociația va organiza o tabără de vară pentru copiii bolnavi aflați în evidență și tratați la Clinica de Hemato-Oncologie Pediatrică a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu-Mureş. Filmul pe care l-ați putut viziona înaintea începerii spectacolului a conținut un mic colaj de poze realizate în tabăra trecută. Dorim să petrecem o seară minunată și să ne distrăm împreună cu participanții concursului pe ritmurile diverselor stiluri de dans, cum ar fi: modern, latino, hip hop, contemporan, solo, popular și tap. 120 de dansatori vor pune în scenă 19 producții și concura în trei categorii: solo, duet și grup. Concurenții sunt tineri dansatori cu vârsta peste 14 ani de la licee și universități din Târgu-Mureș. Invitaţi speciali vor fi dansatori de la Clubul Dance Art: Dubli Campioni Mondiali la dansuri latino Paul Moldovan şi Cristina Tătar, şi finalişti la Campionatul Naţional al României secţiunea standard Fodor Csanád şi Vaszi Réka”, a spus prezentatorul spectacolului. Ansamblul de cântece și dansuri Hora Ungheni, Mircea Moldovan și Diana Luca, Suto Csaba, Grupul United Dance Crew, Szabo Bela și Matefi Szolt, Csath Gabor, Grupul M-team, Popa Anamaria și Zsombori Natalia, Simon Csila, Grupul Together, Puskas Istvan, Grupul de adulți Dance Art, Rus Tamas și Farczadi Robert, Bruzlea Tamara, Echipa LPS Szasz Adalbert, Szots Daniel și Egresi Melinda Beatrix, Nagy Levente și Ansamblul Kincses Păsăreni au fost cei care au dansat în spectacolul caritabil de vineri.

Aplauze pentru dansatori

Spectacolul-concurs a fost presărat cu momente speciale pentru toți cei prezenți. Fiecare dansator, pereche și grup a urcat pe scenă cu o poveste, o descriere, pentru ca cei prezenți să știe câte ceva despre cei din fața lor. Talentați și expresivi, tinerii au dat tot ce au avut mai bun, mai ales că în sala se afla un juriu format din specialiști în domeniul artistic, care i-au putut admira și, de ce nu, remarca. Deși unii dintre ei erau vizibil emoționați înainte de a urca pe scenă, odată cu intrarea în ringul de dans, emoțiile au dispărut, iar aplauzele spectatorilor au fost cea mai bună încurajare. Invitații speciali ai evenimentului au reușit să transmită multă energie și voie bună celor prezenți prin dans și atitudine.

Premii și multe surprize

Oamenii au avut posibilitatea să cumpere bilete de tombolă, brățări roșii și au putut, de asemenea, să facă donații. Despre evenimentul au spus că este o inițiativă lăudabilă, care ar trebui repetată de mai multe ori într-un an, mai ales că este vorba despre copii care suferă de o boală cumplită.  „Această acțiune este lăudabilă și ar putea să se întâmple mai des. Copiii au nevoie de ajutor și ar trebui să se organizeze de mai multe ori într-un asemenea evenimente”, a povestit o spectatoare. Pentru că a participat și anul trecut, o altă spectatoare a mărturisit că s-a bucurat de evenimentul din acest an. „Eu cred că o asemenea inițiativă este foarte bună, pentru că este un mod de a-i ajuta pe acești copii. Eu am participat și anul trecut, când a cântat Vizi Imre, și mi-a plăcut tare mult. Copiii care urcă pe scenă își arată talentul și totodată îi ajută pe cei bolnavi. Este un prilej foarte bun”, a spus aceasta. „Acțiunea aceasta este foarte normală dacă ne gândim că sunt foarte mulți copii care suferă de cancer, o boală cumplită, și ar trebui să se organizeze mai des un asemenea spectacol pentru a atrage cât mai mulți oameni”, a povestit un mureșean. Sponsorii evenimentului au fost: „Puiul de Crăiești”, „Evoline”, „Leco”, „Ortoprofil”, „Generali România Asigurare Reasigurare”, „Raul Alegra”, „Granat”, „Vitalis Group” și persoane fizice.

Text: Teodora MÎNDRU

Foto: Claudiu CRIŞAN si Dani PAVEL

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE