Înfiinţarea USD Mureş, chestiune de timp. Se rupe USL? Politic
  • alex.toth
  • 0 comentarii
  • 124 Vizualizări

Înfiinţarea USD Mureş, chestiune de timp. Se rupe USL?

Preşedintele Partidului Social Democrat (PSD) Mureş, deputatul Vasile Gliga, a declarat miercuri, 19 februarie, că noua alianţă USD constituită recent are ca scop întărirea social-democraţilor în vederea participării la alegerile europrlamentare.

De asemenea, liderul PSD Mureş a recunoscut că una din cauzele principale ale înfiinţării USD o reprezintă neînţelegerile iscate în interiorul USL, între social-democraţi şi liberali, vis a vis de desemnarea portofoliilor de vicepremieri. „Am fost la Bucureşti, la Parlament, la festivitatea de înfiinţare a USD, la care au participat liderii celor trei formaţiuni, primarul Bucureştiului, Oprescu. Se gândeşte o variantă ca să fie o alianţă mai puternică pentru alegerile europarlamentare, principalul scop pentru care totul s-a făcut aşa de repede. Probabil, un pic şi pentru a echilibra faptul că partea liberală a forţat un post de vicepremier şi de ministru de interne în acelaşi timp, ceea ce nu era în protocol. A venit USD-ul cu o variantă, că şi noi avem un primar valoros la nivel naţional, deci sunt jocuri politice obligatorii care s-au întâmplat în perioada asta”, a precizat Vasile Gliga.

Noua alianţă va deveni funcţională şi în judeţul Mureş, nu înainte însă ca liderii locali ai PSD, UNPR şi PC să participe la o întâlnire în acest sens. „La nivel de judeţ o să facem şi noi această alianţă, împreună cu cei de la UNPR şi PC. Asta e sarcina preşedinţilor de organizaţii, să ne întâlnim în perioada următoare, ca să facem această alianţă”, a explicat Vasile Gliga.

Până la închiderea ediţiei, liderul PNL Mureş, Ciprian Dobre, nu a putut fi contactat pentru a-şi exprima un punct de vedere despre noua alianţă USD şi despre viitorul USL în judeţul Mureş

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE