Studenţii Universităţii de Teatru, pe ritmuri de baladă Cultură
  • admin
  • 0 comentarii
  • 107 Vizualizări

Studenţii Universităţii de Teatru, pe ritmuri de baladă

“Cine iubeşte şi lasă”, inegalabila baladă a Mariei Tănase, de o  intensitate emoţională cutremurătoare, a inspirat studenţii coregrafi ai Universităţii de Arte în realizarea unui spectacol-omagiu, una dintre reprezentaţii având loc în seara zilei de duminică, 16 februarie, pe scena teatrului Studio.

Maturitatea emoţională, rezultatul exerciţiului

Recunosc, nu am ştiut la ce să mă aştept. Ştiam doar că balada Mariei Tănase nu încetează să răscolească îndrăgostiţi tineri sau mai puţin tineri, aflaţi pretutindeni pe glob. Vârtejul emoţiilor deosebit de intens face prezenţa cuvintelor puţin importantă. Întrebarea era doar ce pot face studenţii cu toată această intensitate, şi dacă au ei maturitatea emoţională pentru a putea capta şi publicul. Tinerii au reuşit însă să ofere un spectacol deosebit. “Nu este un spectacol uşor. Deşi este destul de solicitant fizic, intensitatea emoţională este cea care poate fi epuizantă”, au spus liderii trupei, Vetési Orsolya (anul I), Tőkés Imola (anul II), Györfi Csaba (anul III), Ruszuly Ervin (anul III), Nagy Orsolya (anul III). “Maturitatea emoţională a spectacolului vine din exerciţiu, ne străduim să evoluăm la fiecare spectacol. Depinde mult şi de trupă, doar împreună reuşim să facem spectacolul rotund”, a spus Györfi Csaba. Reprezentaţia a pornit ca un workshop de 10 zile, cu ajutorul coregrafei Bodor Johanna, dar decanul facultăţii, Kos Anna a fost cea care a sesizat potenţialul de a fi adus în faţa publicului larg. “Nici un spectacol nu seamănă cu precedentul, lucrând cu ceva atât de volatil ca emoţiile”, a spus Nagy Orsolya.

Studenţii de azi, vedetele de mâine

Aranjamentul muzical, luminile, toate au contribuit major la reuşita spectacolului. “Emoţiile cresc în permanenţă, noi ne străduim să dăm din ce în ce mai mult”, a afirmat Orsolya care a dat într-adevăr tot, reuşind să transpună în mişcare durerea sfâşietoare a celui părăsit, făcând asta cu o intensitate care a lăcrimat asistenţa. La fel de expresiv a fost şi Ervin în postura băiatului “rău” care a sfâşiat inima tinerei. Trupa formată atât din boboci cât şi din studenţi în ani terminali reuşind să se închege atât de armonios, vor participa cu acest spectacol la un festival-concurs care se va ţine la Sibiu, undeva în luna iunie.

Edith VEREŞ

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE