Home / Business / Jurnal economic

Jurnal economic

Distribuie

RECORD DE EXPORTURI LA ÎNCĂLŢĂMINTE

Exporturile au însumat, anul trecut peste 2 miliarde de euro

*Performanţă istorică în sectorul de încălţăminte! Exporturile din acest sector au însumat anul trecut peste 2 miliarde de euro. Suma reprezintă o creştere de peste 25% faţă de anul 2012, potrivit datelor patronatului Sfera Factor, informează Agerpres. Exporturile de încălţăminte au însumat anul trecut peste 2 miliarde de euro. Cifra este mai mare cu aproape un sfert de miliard de euro decât recordul precedent stabilit în 2011. Reprezentanţii patronatului nu sunt însă foarte optimişti în privinţa cifrelor-record. Iar asta din cauza costurilor de producţie. Ei arată că aceste costuri de producţie tot mai ridicate şi lipsa de experienţă pentru un marketing eficient reprezintă probleme la care producătorii nu pot găsi, fără sprjin, soluţia în totalitate. Dacă anii trecuţi sectorul produselor de încălţăminte nu înregistra scăderi masive, în prezent ponderea acestuia la PIB ar fi depăşit 3 procente. Patronatul Sfera Factor reuneşte 70% din producţie şi peste 90% din exporturile româneşti de încălţăminte, confecţii şi accesorii din piele

 

CEL MAI MARE PROFIT AL UNEI COMPANII DIN ROMÂNIA

Petrom a făcut un profit record de 1,1 miliarde de euro, în 2013

*Petrom închide 2013 cu un profit record, de 1,1 miliarde de euro, cel mai bun rezultat înregistrat vreodată de o companie românească. Valoarea este cu 22% mai mare faţă de anul precedent. Petrom promite că va continua să investească şi în 2014 peste un miliard de euro în activităţi de explorare şi producţie. Pe de altă parte, conducerea companiei estimează că acciza suplimentară de 7 eurocenţi va trage în jos vânzările cu până la 3% în acest an. Este pentru prima oară când o companie locală trece de pragul de 1 miliard de euro la profit. Totodată, pentru prima oară după 2009, consumul de carburanţi s-a oprit din cădere. Chiar dacă a stagnat, arată o oarecare revigorare a încrederii românilor şi firmelor. Pe de altă parte, rezultatul record a venit într-un context economic încă dificil. Vânzările totale ale Petrom au scăzut, iar consumul de electricitate a fost mai slab.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

22 martie, Ziua Mondială a Apei. Proiecte AQUASERV de peste 65 milioane de euro

Distribuie Proiecte cu cofinanțare europeană recent finalizate: Valoare totală – 7 milioane euro 1. La …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.