Meseriile de tâmplar şi florăreasă, din nou în centrul atenţiei Social
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 187 Vizualizări

Meseriile de tâmplar şi florăreasă, din nou în centrul atenţiei

Într-o lume în care tehnologia înlocuieşte tot mai mult munca omului, meseriaşii nu prea îşi mai au rostul, susţin unii patroni de firme, şi atunci maşinăriile suplinesc munca acestora. Însă se întâmplă ca aceşti patroni să aibă nevoie tocmai de forţă de muncă, nu de maşinării, iar oamenii să nu mai fie interesaţi.

Oamenii, interesaţi de meseriile pe cale de dispariţie

Până nu demult astfel de situaţii se întâlneau în domenii precum Tâmplărie, Legătorie manuală, ori chiar Florărie. Angajaţii optau pentru joburi moderne precum Logistician gestiune flux, Asistent manager, Masseur, Manager marketing, Ospătar. Vorbim de locuri de muncă bine plătite care nu necesită însă multă migală, precizie şi nervi de oţel. Situaţia pare să se fi schimbat de la începutul acestui an este de părere conducerea Centrului de Instruire Tabula din Târgu-Mureş. „Zilnic zeci de români din municipiul Bucureşti, precum şi din judeţele Neamţ, Cluj, Sibiu, Bistriţa Năsăud ori Argeş se interesează de oferta noastră. În cazul cursului acreditat de Legător manual spre exemplu administratorii de firme susţin că vor să aibă personal calificat pentru a obţine acreditarea din partea structurilor Arhivelor Naţionale. Acest lucru îl urmăreau de altfel de ani buni, însă din păcate se loveau de aceeaşi problemă. Nu găseau persoane interesate să înveţe o astfel de meserie, chiar dacă aveau comenzi”, a precizat Laszlo Tunde, directorul Centrului.

Diplomă acreditată şi recunoscută înţarăşi străinătate

O schimbare în bine se observă şi în domenii precum Tâmplărie sau Florărie. Potrivit reprezentanţilor Centrului, zilnic din ce în ce mai multe persoane aleg să se reprofileze şi se înscriu la cursurile care vizează aceste domenii, mai ales că ele sunt flexibile şi susţinute de către traineri cu experienţă. După cele trei luni de curs cei înscrişi obţin o diplomă acreditată şi recunoscută în ţară şi străinătate. Calificarea le oferă un loc de muncă stabil, iar patronii se declară şi ei mulţumiţi că nu au angajat persoane fără experienţă în care au investit mult timp şi răbdare. Una peste alta fiecare are şanse de câştig, iar acest lucru se reflectă în economia de piaţă.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE