Monica Simionescu ne invită la solidaritate! Social
  • alex.toth
  • 0 comentarii
  • 424 Vizualizări

Monica Simionescu ne invită la solidaritate!

Târgumureşeanca Monica Simionescu a demarat o campanie de strângere de fonduri intitulată „Să învăţăm ce înseamnă solidaritatea”, prin care mureşenii – şi nu numai – sunt invitaţi să doneze lunar câte un leu pentru spirijinirea unor activităţi social – cultural – educative.

Al doilea proiect de suflet

Acesta e al doilea proiect de suflet iniţiat de Monica Simionescu, după cel demarat în urmă cu trei ani, care a constat în amplasarea unor containere pentru colectare de haine şi jucării pentru persoanele defavorizate din Târgu-Mureş. „S-a născut în mine o dorință, aceea de a iniția o campanie de strângere de fonduri în care să dovedim că noi românii putem fi solidari, putem construi, putem lăsa în urma noastră ceva bun. Pot numi această campanie un al doilea proiect de suflet, primul fiind inițiat în 2011 și care a dus la amplasarea unor containere în municipiul Târgu-Mureș, containere în care se pot depozita haine, jucării etc. de care unii nu mai au nevoie, însă care pot fi de folos persoanelor defavorizate”, a precizat Monica Simionescu.

Transparenţă maximă

Referindu-se la modul de colectare şi utilizare a fondurilor, Monica Simionescu a subliniat că îşi doreşte ca totul să decurgă cât se poate de transparent. „Îmi doresc transparenţă maximă, astfel că va fi înfiinţată o comisie alcătuită din persoane de maximă încredere, care va decide în mod transparent destinaţie fondurilor. Vor fi activităţi şi proiecte sociale, legate de sănătate şi educaţie. Totul va fi foarte transparent, începând cu modul de utilizare a fondurilor, şi până la prezentarea unor rapoarte astfel încât cei care au donat să ştie cum au fost folosiţi banii”, a afirmat iniţiatoarea campaniei „Să învăţăm ce înseamnă solidaritatea”.

Donaţii de un leu/lună

De asemenea, Monica Simionescu a arătat că pentru reuşita campaniei nu este neaparat nevoie de donaţii consistente, valoarea acestora putând să fie şi de un leu/persoană/lună. „Şi cu puţin se poate face mult. Oricine, cred, poate contribui cu un leu la campanie”, a menţionat tânăra. „Potrivit datelor publicate de către Institutul Național de Statistică, populația stabilă a României la 1 iulie 2013 era estimată la 19.697.103! Este practic imposibil să doneze 19.697.103 persoane, însă dacă ajungem să doneze 5 milioane de persoane, un leu/lună, putem avea 5 milioane lei/lună, adică 60 milioane lei/an. Ar fi extraordinar! Câte lucruri minunate ar putea fi realizate cu o asemenea sumă? Depinde doar de noi să reușim, să lăsăm generațiilor viitoare o moștenire frumoasă!”, a mai adăugat Monica Simionescu.

Persoanele interesate să se alăture campaniei „Să învăţăm ce înseamnă solidaritatea” pot primi mai multe detalii chiar de la Monica Simionescu, care poate fi contactată fie la numărul de telefon 0745-277.214, fie pe pagina personală de Facebook.

Text: Alex TOTH

Foto: Ovidiu LUCIAN

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE