BC Nova Vita, surclasată în continuare de fruntaşe Sport
  • mihai.veres
  • 0 comentarii
  • 92 Vizualizări

BC Nova Vita, surclasată în continuare de fruntaşe

În etapa a XXI-a a Ligii Naţionale de Baschet Feminin, BC Nova Vita Târgu-Mureş a suferit o înfrângere foarte categorică în deplasarea de la Alba Iulia, 98-35 (25-10, 18-11, 34-9, 21-5) în faţa formaţiei locale CS Universitatea. Mureşencele au pornit în a doua parte a returului la fel cum au încheiat şi turul, cu un lot restrâns, alcătuit din doar şase jucătoare. Favorite fără dubii, ocupanta podiumului a surclasat o echipă care a făcut mai degrabă în aceste condiţii doar act de prezenţă, pentru punctul acordat pentru prezentare. Gazdele s-au desprins încă din start şi au avut parte de un antrenament cu public. După un prim sfert în care Wilson şi Meszaros au menţinut scorul strâns în primele trei minute, a doua a mai înscris o dată după alte trei minute, iar Vlaicu a reuşit două coşuri pe finalul sfertului încheiat deja cu avantaj confortabil de 15 puncte pentru gazde. Sfertul secund a fost asemănător, dar diferenţa a fost mai mică, Tekla Paraidi fiind prima care a reuşit să puncteze cu o aruncare din afara semicercului. Până la pauză se mai punea doar problema unei eventuale diferenţe record.

După pauză, rămase în pauză

La reluare, schimbările din tabăra gazdelor nu au adus o schimbare pozitivă din partea mureşencelor, care nu au avut pe cine întroduce pentru a da momente de respiro primului cinci şi astfel nu au avut nici replică. Cu aceleaşi jucătoare care au punctat şi în debutul jocului, Nova Vita a fost întrecută cu un 22-6 în primele şase minute, după care doar Wilson a mai reuşit să înscrie până la ultima pauză, în timp ce albaiuliencele au defilat în continuare,  reuşind pe total să înscrie de 11 ori de la trei puncte, din 15 tentative. Ultima parte a arătat o echipă mureşeană epuizată şi resemnată, care a reuşit un prim coş abia după aproape opt minute, unul de trei puncte înscris de Gal Emese. După ce gazdele au reuşit un 21-0 ! în şapte minute din acest sfert, nu au mai punctat până la final şi Wilson a fost ultima marcatoare, principală a echipei.

Peste o săptămână urmează un nou duel inegal, de această dată pe teren propriu, cu cea mai puternică echipă a momentului, ICIM Goldiş Arad.

Pentru CSU au înscris: I. Nagy 18, Salley 17, Cadjo 17, Reed 15, Uiuiu 10, Toma 8, Părău 8, Mandic 5.

Nova Vita a evoluat cu formaţia: Wilson 11, Meszaros 10, Vlaicu 8, Gal 3, Paraidi 3. A mai jucat Vincze, care a aruncat de opt ori la coş, fără a puncta.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE