Home / Administratie / 20 de ani de misiuni reuşite pentru ofiţerii de tancuri

Notice: Trying to get property of non-object in /home/zideziro/public_html/wp-content/themes/sahifa v5.5.3/framework/parts/post-head.php on line 69

20 de ani de misiuni reuşite pentru ofiţerii de tancuri

Cu ocazia împlinirii a 20 ani de la înfiinţarea Corpului 6 Armată şi Brigada 2 Tancuri, Clubul Ofiţerilor de Tancuri „Mureş” în colaborare cu structurile armatei şi asociaţiile cu suflet românesc organizeză joi, 27 februarie, un simpozion la sala Cercului Militar din Târgu-Mureş, de la ora 11.30, urmat de o expoziţie foto de la ora 13.30 şi o masă festivă la restaurant „Darina” de la complexul „Dacia”, între orele 14.30 la 21.00.

Colonelul în rezervă Aurel Bochiş, preşedintele Clubului Ofiţerilor de Tancuri „Mureş”, a precizat că la acţiuni sunt invitaţi, în măsura în care sănătatea şi timpul le-o permit, toţi ofiţerii, maiştrii militar, subofiţerii şi personalul civil care a activat şi activează în unităţile militare din Garnizoana Târgu-Mureş precum şi din structurile Corpului 6 Armată din celelalte garnizoane, cu menţiunea că masa festivă este contra cost. „Pentru reuşita manifestărilor, rugăm foştii comandanţi şi şefi să-şi anunţe camarazii şi subordonaţii”, a precizat col. (r) Aurel Bochiş.

Reforma Armatei, începută în 1990

Potrivit acestuia, situaţia geo-politică a României după decembrie 1989 a impus înfiinţarea unor corpuri de armată care aveau în structură mari unităţi tactice. „Ca urmare a climatului de instabilitate politică economică şi militară apărut după anul 1990, precum şi a transformărilor democratice petrecute în ţările Europei Centrale şi de Sud-Est factorii politici decizionali au luat o serie de măsuri pentru adaptarea organismului militar la noua situaţie creată. În urma dezmembrării fostei Uniuni Sovietice şi a fostei Iugoslavii, starea de insecuritate s-a amplificat şi mai mult. România neavând niciun fel de alianţe în plan militar, a urmărit transformarea armatei într-o structură militară modernă capabilă sa-şi îndeplinească misiunea sfântă, apararea suveranităţii naţionale şi a integrităţii teritoriale a ţării. Având în vedere cele de mai sus, Consiliul Suprem de Apărare a Ţării a decis prima mare reformă a Armatei române după anul 1990, prin trecerea organizării acesteia pe corpuri de armată care aveau în structură, mari unităţi tactice: brigăzi mecanizate, de tancuri, infanterie şi infanterie moto, artilerie, artilerie antitanc, artilerie antiaeriană, de geniu”, a subliniat col. (r) Aurel Bochiş.

Astfel, la data de 1 martie 1994, la Târgu-Mureş s-au înfiinţat Corpul 6 Armată prin transformarea Diviziei 6 Tancuri precum şi Brigada 2 Tancuri „Mureş” prin reconfigurarea Regimentului 2 Tancuri. „În semn de preţuire faţă de minunatul corp de cadre care şi-a depus osârdia în aceste mari unităţi dar şi de omagiu în memoria celor trecuţi la veşnicie, la ceas aniversar ne înclinăm şi le prezentăm onorul”, a subliniat preşedintele Clubului Ofiţerilor de Tancuri „Mureş”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Dispensarul din Deda, în lucru

Veste bună pentru locuitorii comunei Deda, lucrările la dispensarul medical medical au fost intensificate în …