20 de ani de misiuni reuşite pentru ofiţerii de tancuri Administratie
  • alex.toth
  • 0 comentarii
  • 200 Vizualizări

20 de ani de misiuni reuşite pentru ofiţerii de tancuri

Cu ocazia împlinirii a 20 ani de la înfiinţarea Corpului 6 Armată şi Brigada 2 Tancuri, Clubul Ofiţerilor de Tancuri „Mureş” în colaborare cu structurile armatei şi asociaţiile cu suflet românesc organizeză joi, 27 februarie, un simpozion la sala Cercului Militar din Târgu-Mureş, de la ora 11.30, urmat de o expoziţie foto de la ora 13.30 şi o masă festivă la restaurant „Darina” de la complexul „Dacia”, între orele 14.30 la 21.00.

Colonelul în rezervă Aurel Bochiş, preşedintele Clubului Ofiţerilor de Tancuri „Mureş”, a precizat că la acţiuni sunt invitaţi, în măsura în care sănătatea şi timpul le-o permit, toţi ofiţerii, maiştrii militar, subofiţerii şi personalul civil care a activat şi activează în unităţile militare din Garnizoana Târgu-Mureş precum şi din structurile Corpului 6 Armată din celelalte garnizoane, cu menţiunea că masa festivă este contra cost. „Pentru reuşita manifestărilor, rugăm foştii comandanţi şi şefi să-şi anunţe camarazii şi subordonaţii”, a precizat col. (r) Aurel Bochiş.

Reforma Armatei, începută în 1990

Potrivit acestuia, situaţia geo-politică a României după decembrie 1989 a impus înfiinţarea unor corpuri de armată care aveau în structură mari unităţi tactice. „Ca urmare a climatului de instabilitate politică economică şi militară apărut după anul 1990, precum şi a transformărilor democratice petrecute în ţările Europei Centrale şi de Sud-Est factorii politici decizionali au luat o serie de măsuri pentru adaptarea organismului militar la noua situaţie creată. În urma dezmembrării fostei Uniuni Sovietice şi a fostei Iugoslavii, starea de insecuritate s-a amplificat şi mai mult. România neavând niciun fel de alianţe în plan militar, a urmărit transformarea armatei într-o structură militară modernă capabilă sa-şi îndeplinească misiunea sfântă, apararea suveranităţii naţionale şi a integrităţii teritoriale a ţării. Având în vedere cele de mai sus, Consiliul Suprem de Apărare a Ţării a decis prima mare reformă a Armatei române după anul 1990, prin trecerea organizării acesteia pe corpuri de armată care aveau în structură, mari unităţi tactice: brigăzi mecanizate, de tancuri, infanterie şi infanterie moto, artilerie, artilerie antitanc, artilerie antiaeriană, de geniu”, a subliniat col. (r) Aurel Bochiş.

Astfel, la data de 1 martie 1994, la Târgu-Mureş s-au înfiinţat Corpul 6 Armată prin transformarea Diviziei 6 Tancuri precum şi Brigada 2 Tancuri „Mureş” prin reconfigurarea Regimentului 2 Tancuri. „În semn de preţuire faţă de minunatul corp de cadre care şi-a depus osârdia în aceste mari unităţi dar şi de omagiu în memoria celor trecuţi la veşnicie, la ceas aniversar ne înclinăm şi le prezentăm onorul”, a subliniat preşedintele Clubului Ofiţerilor de Tancuri „Mureş”.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE