Home / Social / „Băieţii, fetele şi părintele eficace”, seminar de succes

„Băieţii, fetele şi părintele eficace”, seminar de succes

Distribuie

Trei tipuri de timp necesare în viaţa cotidiană a fiecărei persoane, diferenţe biologice, psihologice şi comportamentale între fetiţe şi băieţei, importanţa stimulării timpurii a creierului copilului, tombole, recomandări de cărţi, interacţiuni cu publicul şi jocuri distractive. Aşa s-a desfăşurat sâmbătă, 22 februarie, seminarul „Băieţii, fetele şi părintele eficace”, un eveniment la care au participat mămici, tătici şi bunici, toţi curioşi, mulţumiţi de informaţii şi dornici de a mai participa şi în continuare la astfel de seminarii.

Participanţii, satisfăcuţi de prezentări

Seminarul „Băieţii, fetele şi părintele eficace”, organizat de Info Kids în colaborare cu Parentime, a fost dedicat celor interesaţi de construirea unor relaţii sănătoase şi durabile cu copiii. Organizatorii spun că în rândul participanţilor s-au aflat în cea mai mare parte mămici, dar şi trei tătici şi două bunici, care s-au arătat satisfăcuţi de prezentări. „Participarea la seminar a fost îmbucurătoare pentru noi, am fost încântaţi să constatăm că şi publicul târgumureşean începe să fie deschis la astfel de evenimente, care se petrec cu o frecvenţă  mai mare şi de un timp mai îndelungat  în oraşe mai mari, precum Clujul sau Braşovul.  În rândul participanţilor s-au aflat în cea mai mare parte mămici, dar şi trei tătici şi două bunici – pe care îi felicităm pentru curajul de a sparge gheaţa, doi viitori părinţi care ne-au mărturisit că nu există aşa ceva ca „prea devreme” când vine vorba de dezvoltarea personală şi mai multe cadre didactice, dintre care majoritatea sunt şi părinţi, care în viaţa de zi cu zi lucrează atât cu fete, cât şi cu băieţi, deci sperăm că tema seminarului a fost cu totul în asentimentul lor. Conform chestionarului de satisfacţie completat de participanţi, impresia generala a fost una bună, participanţii s-au declarat aproape în unanimitate foarte satisfăcuţi sau satisfăcuţi de prezenţa la acest seminar şi tot aşa a fost declarată dorinţa de a mai participa la un eveniment viitor de acest gen”, a precizat Larisa Pop, editor coordonator Info Kids.

Principalele aspecte punctate

În cadrul seminarului susţinut de un trainer acreditat în programul Trainingul Părinţilor Eficace, s-au punctat cele trei tipuri de timp necesare în viaţa cotidiană a fiecărei persoane, diferenţe biologice, psihologice şi comportamentale între fetiţe şi băieţei şi importanţa stimulării timpurii a creierului copilului. N-au lipsit recomandările de cărţi, interacţiunea cu publicul, jocurile şi tombolele, care au condimentat evenimentul. „Seminarul a fost susţinut de un trainer acreditat în programul Trainingul Părinţilor Eficace, care este unul dintre cele mai puternice instrumente de prevenţie a apariţiei conflictelor în familie. Parentime, franciza în cadrul căreia se organizează cursul Trainingul Părinţilor Eficace, este reprezentanta Gordon Training în Romania din 2008, iar reprezentanta Târgu-Mureş este primul centru deschis în afara Bucureştiului. Principalele aspecte punctate în cadrul seminarului au inclus cele 3 tipuri de timp necesare în viaţa cotidiană a fiecărei persoane, diferenţe biologice, psihologice şi comportamentale între fetiţe şi băieţei şi ce activităţi pot întreprinde părinţii cu copiii pentru a compensa într-o anumită măsură aceste diferenţe, de exemplu, ce putem face pentru a dezvolta motricitatea fină la băieţi şi pe cea grosieră la fete, sau cum putem încuraja băieţii să-şi exprime sentimentele şi fetiţele să se orienteze mai bine în spaţiu. Un alt subiect abordat a fost cel al importanţei stimulării timpurii a creierului copilului şi fereastra de oportunitate reprezentată, în acest sens, de vârsta preşcolară. Inteligenţele multiple identificate de Howard Gardner a fost ultima temă la care s-a făcut referire. Toate acestea au fost condimentate cu recomandări de cărţi, interacţiuni cu publicul, iar cireaşa de pe tort a reprezentat-o un joc distractiv cu animale în care speaker-ul a angajat audienţa. Evenimentul s-a încheiat cu o tombolă organizată de noi, la care trei participanţi norocoşi au câştigat o carte, un voucher de 50 lei oferit de jucariata.ro şi un voucher de intrare gratuită la conferinţa ce o organizăm în aprilie”, a menţionat Larisa Pop.

24 aprilie, conferinţa „Comunicarea cu copiii la orice vârstă”

În urma sugestiilor primite de la participanţi, reprezentanţii Info Kids doresc să mai organizeze astfel de evenimente. În plus, în 24 aprilie aceştia vor organiza conferinţa „Comunicarea cu copiii la orice vârstă”, iar pe 1 iunie va fi dublă sărbătoare: Ziua Copilului şi primul an de Info Kids. „Pe viitor, intenţionăm să mai organizăm astfel de evenimente, am primit şi câteva sugestii de teme de interes din partea publicului. Intenţionăm de asemenea să continuăm colaborarea cu Parentime, deoarece avem obiective şi principii comune – prin comunicare adecvată se poate rezolva orice, copiii au nevoie de părinţi iubitori, atenţi şi informaţi, iar noi suntem aici pentru a le facilita această informare. Avem deja conturate câteva proiecte viitoare, pentru care am pus la dispoziţia participanţilor vouchere cu oferte speciale. Este vorba despre o conferinţă susţinută de Antonia Noël, în 24 aprilie, pe tema „Comunicarea cu copiii la orice vârstă”. Doamna Noël a mai fost prezentă la Târgu-Mureş în noiembrie şi în urma feedback-ului foarte pozitiv primit de la participanţi, s-a arătat dornică şi dispusă să revină, pentru a da ocazia cât mai multor persoane să crească pe planul comunicării interpersonale şi în special cea cu copiii. La acest eveniment sunt disponibile 70 de locuri, deci posibilitatea de participare e mai mare decât la seminarul de sâmbătă, unde locurile erau limitate. De asemenea, mai avem în plan un eveniment pentru 1 iunie, când noi avem două ocazii speciale de sărbătorit: Ziua Copilului şi aniversarea primului an de Info Kids. Pregătim ceva special, nu divulgăm încă nimic despre aceasta, dar atenţionăm publicul să nu îşi facă alte planuri pentru acea dată”, a explicat Larisa Pop.

 


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Carduri sociale de alimente și mese calde. Cum pot fi obținute și care sunt categoriile de beneficiari?

Distribuie Persoanele defavorizate din Municipiul Târgu Mureș care beneficiază de tichete sociale electronice pentru alimente …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.