FOTO: Balul Moldovenilor, debut cu succes la Darina Dacia Social
  • admin
  • 0 comentarii
  • 708 Vizualizări

FOTO: Balul Moldovenilor, debut cu succes la Darina Dacia

Peste 100 de moldoveni stabiliți în județ, dar și localnici, s-au întâlnit sâmbătă seara la restaurantul  DarinaDacia, la prima ediție a Balului Moldovenilor din Mureș. În cele 8 ore cât a durat petrecera, ringul de dans a fost plin, din program nelipsind horele moldovenești.

Atmosfera frumoasă a fost întreținută de patru membri ai Ansamblului “Mărțișor” din RepublicaMoldova, care au dat tonul dansurilor, iar Ciprian Belean șiAdrianȚepeș s-au ocupat de “scenariu, regie și muzică”, în cel mai bun mod posibil. Cei mai activi în ringul de dans au fost studenții basarabeni care învață în Târgu Mureș, dar nu s-au lăsat mai prejos nici seniorii.

Bucatele gustoase oferite de gazde, restaurantul Darina Dacia, și vinul bun au completat, la rândul lor, o seară frumoasă, dominată de joc și veselie. Distracția a fost pigmentată și cu un concurs de dans, care a pus în valoare cele mai active perechi din ring.

Istratii Veaceslav, președintele Filialei Reghin a Asociației Pro Basarabia și Bucovina, a vorbit despre întâlnirea modovenilor: “La sfârșitul lunii ianuarie am înființat filiala Reghin a Asociației Pro Basarabia și Bucovina. Împreună cu domnul Pavel, de aici din Târgu Mureș, și cu domnulVladimir, din Reghin, ne-am gândit să organizăm un bal al modovenilor, proveniți de pe ambele maluri ale Prutului. Pe lângă moldoveni, am spus că neapărat trebuie să invităm și localnici, pentru a ne cunoaște mai bine, pentru a ne împărtăși gândurile, sentimentele. Moldovenii se simt ca la ei acasă aici în România și sperăm că, la rândul lor, cu prilejul acestei întâlniri, localnicii s-au simt și ei ca în Basarabia.

Dorim ca în acest an să înființăm și alte filiale Pro Basarabia și Bucovina în Mureș, să întărim legăturile, iar în final să ne vedem împlinit visul, acela al unirii, din nou, cu România. Pe 27 martie, vom omagia, ca în fiecare an, ziua Unirii Basarabiei cu România, care a avut loc în 1918. Eu zic că în această seară e o atmosferă frumoasă. Am văzut că și tinerii studenți moldoveni care învață la Târgu Mureș știu să se distreze frumos, alături de cei care trăiesc aici cu familiile. Mulțumim celor de la Darina pentru ospitalitate și pentru bucatele gustoase. Ne-am simțit foarte bine în acest restaurant  primitor și cu siguranță va exista Ediția a II-a a Balului Moldovenilor ”.

A consemnat Florin Marcel SANDOR

[zizigallery id=1111]

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE