Capră cu patru iezi în Sântana de Mureş Social
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 977 Vizualizări

Capră cu patru iezi în Sântana de Mureş

Vasile Blaga, un gospodar din comuna Sântana de Mureş, a rămas mut de uimire când a descoperit că una dintre caprele sale a adus pe lume patru iezi sănătoşi, frumoşi şi isteţi. Vecinii, prietenii şi cunoscuţii au venit repede să vadă minunea, iar bătrânii au spus că acesta este un semn că anul va fi roditor şi bun.

„O mamă eroină”

Gospodăria lui Vasile Blaga s-a mărit cu patru iezi, doi masculi şi două femele, de la o singură capră. Uimit şi fericit, gospodarul a spus că nu a mai avut niciodată o capră cu patru iezi. Acesta mai are în gospodărie şi alte capre care se pregătesc de fătare, iar acum se aşteaptă la o nouă surpriză. „Eu nu am mai avut până acum o capră cu patru iezi şi nici nu am mai auzit. Cu trei da, dar cu patru niciodată. Bătrânii spun că este un semn bun, că va fi un an roditor. Întotdeauna când văd că o capră se pregăteşte pentru fătat, o supraveghez. Aceasta a fătat noaptea, la 1. A trebuit să-i acordăm ajutor pentru că erau patru, dar pot să vă spun că este o mamă eroină, care s-a descurcat foarte bine. Sunt patru ieduţi frumoşi şi sănătoşi, două femele şi doi masculi, mănâncă foarte bine, sunt isteţi. Când au aflat despre acest lucru, m-au sunat toţi cunoscuţii şi au venit să vadă minunea. La fel, medicul veterinar mi-a spus că nici el nu a mai întâlnit aşa ceva. Vreau să vă spun că eu mai am în gospodărie şi alte capre, care se pregătesc de fătare şi poate vom mai avea iarăşi de astfel de surprize plăcute”, a povestit Vasile Blaga.

Vasile Blaga a spus că, la fel ca toţi cei şase fraţi ai săi, se ocupă de agricultură şi de creşterea animalelor, mai ales după pensionare. Specialiştii susţin că prolificitatea la capre este una de excepţie, de trei – patru iezi de câte două ori pe an, şi o longevitate biologică de până la 10-12 ani, însă cazurile de patru iezi pe fătare sunt extrem de rare.

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE