Home / Monden / Diana Avrămuţ, nominalizată la Premiile Gopo

Diana Avrămuţ, nominalizată la Premiile Gopo

Distribuie

Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc organizează în luna martie cea de-a opta ediţie a Galei Premiilor Gopo, eveniment anual care  premiază valorile cinematografiei româneşti actuale. Gala Premiilor Gopo 2014  va avea loc pe 24 martie  organizată de Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc (APFR) şiTransilvania Film, cu sprijinul Babel Communications şi Centrul Naţional al Cinematografiei. Premiile Gopo reprezintă un eveniment anual de prestigiu, prin care sunt  recompensate cele mai importante realizări cinematografice naţionale din cursul anului precendent cu accent pe  promovarea  adevăratele valori ale cinematografiei  în rândul unui public cât mai larg.

După modelul marilor festivaluri de film

Premiile Gopo se desfăşoară după un model adoptat de cele mai importante evenimente de acest gen din lume, precum Cesar (Franţa), BAFTA (Marea Britanie), Goya (Spania) sau  Guldbagge (Suedia).  Trofeele sunt decernate anual în cadrul Galei Premiilor Gopo, în urma votului a peste 400 de profesionişti din toate sectoarele industriei cinematografice autohtone. Aceştia aleg, prin vot individual şi secret, cei mai buni dintre nominalizaţii la fiecare categorie competitivă, desemnaţi de un juriu de personalităţi în domeniu. Nominalizările la toate categoriile Premiilor Gopo din acest an au fost stabilite de un juriu de preselecţie alcătuit din regizorul Constantin Popescu, actriţa Dorotheea Petre, producătorul Radu Stancu, directorul de imagine Silviu Stavilă, scenarista Andreea Vălean şi criticii de film Bujor T. Rîpeanu, Marilena Ilieşiu, Irina Trocan, Ruxandra Grecu, Raluca Bugnar şi Cătălin Olaru.

Didi, nominalizată la o Statuetă Gopo 

Vestea cea bună vine de la secţiunea Cea mai bună actriţă în rol principal, pentru Statueta Gopo fiind nominalizată şi actriţa Teratrului Naţional din Târgu Mureş, Diana Avrămuţ, pentru rolul Alinei din filmul “Când se lasă seara peste Bucureşti sau Metabolism” în regia lui Corneliu Porumboiu. Pentru aceeaşi categorie au mai fost nominalizate actriţele Ioana Flora (Deja Vu), Ioana Anastasia Anton (Domnişoara Christina), Ana Ularu (O vară foarte instabilă) şi Luminiţa Gheorghiu (Poziţia copilului).

Povestea filmului

“Când se lasă seara peste Bucureşti sau metabolism” este cel mai recent film regizat de Corneliu Porumboiu. În mijlocul filmărilor. Paul, regizorul (jucat  de Bogdan Dumitrache), are o relaţie amoroasă cu Alina,  actriţă dintr-un rol secundar (interpretată  de Diana Avrămuţ). A doua zi se vor filma ultimele scene în care apare Alina. Paul se hotărăşte sa filmeze o scenă nud cu ea. Se trezeşte de dimineaţă, plin de indoieli, şi îşi schimbă planurile: în loc să filmeze scena nud, îi spune producătorului că are o criză de ulcer. Apoi îşi ia o zi liberă pentru a se întâlni cu Alina. Treptat, filmul se întrepătrunde din ce în ce mai mult cu viaţa reala, iar filmarea ia o turnură neaşteptată. Filmul a fost prezentat în selecţia oficială de la Festivalul Internaţional de Film de la Locarno, la Festivalul de la Sarajevo, selecţionat în competiţia oficială la Festivalul de Film de la New York. Gala Premiilor Gopo va fi transmisă luni, 24 martie şi va fi difuzată in exclusivitate pe Pro Cinema.

Experienţă bogată şi frumoasă

“Este o surpriză şi o bucurie în acelaşi timp această nominalizare la un premiu Gopo. Sincer nu mă aşteptam şi bucuria e cu atât mai mare. Am fost sunată de tatăl meu care mi-a spus că au fost anunţate nominalizările şi bucuria a fost una imensă. Munca la filmul “Când se lasă seara peste Bucureşti sau Metabolism” regizat de Corneliu Porumboiu a însemnat o experienţă bogată, foarte frumoasă, practic ne-am bucurat  unii pe ceilalţi muncind la acest film. Este primul meu film, care iată se dovedeşte unul de bun augur. Faptul că am fost nominalizată este foarte important pentru mine, nu neapărat premiu, important pentru mine  este prezenţa în cadrul acestei gale. Vor fi întâlniri speciale cu oameni speciali, asta cred că e partea surprinzătoare a acestei nominalizări”, ne-a declarat actriţa Diana Avrămuţ.

 


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Sighișoara medievală: de vorbă cu vizitatorii

DistribuieSighișoara Medievală din acest an a avut parte de mii de vizitatori care i-au călcat …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.