Home / Business / Jurnal economic

Jurnal economic

Distribuie

DECLARAŢII FISCALE FĂRĂ CERTIFICARE

*Declaraţiile fiscale anuale ale contribuabililor persoane juridice pot fi depuse fără a fi certificate, precizează un comunicat al Ministerului Finanţelor Publice. Certificarea lor de către un consultant fiscal, cu excepţia celor pentru care este obligatorie auditarea, inclusă în Codul de procedură fiscală şi suspendată prin Legea nr. 162/2012, devenea aplicabilă ca urmare a încetării suspendării începând cu data de 1 ianuarie 2014. Declaraţiile fiscale depuse de contribuabili, chiar necertificate, se înregistrează la registratura organului fiscal, se procesează şi se utilizează pentru toate scopurile fiscale prevăzute de lege, precizează MFP. De asemenea, prin proiectul actual de act normativ certificarea declaraţiilor fiscale, inclusiv a declaraţiilor fiscale rectificative, a devenit opţională’, se mai spune în comunicat.
TAXĂ DE PROMOVARE ÎN DELTA DUNĂRII

* Hotelurile şi pensiunile din Delta Dunării, dar şi barurile sau restaurantele, vor plăti din acest an o taxă de promovare. Suma colectată va fi folosită pentru a face destinaţia mai cunoscută în ţară, dar şi în străinătate. Autorităţile locale din Delta Dunării, împreună cu hotelierii, au decis să urmeze modelul staţiunii Mamaia şi să introducă o taxă de promovare. Iniţiatorii acestui proiect spun că, din taxa introdusă în Mamaia, anul trecut, s-au strâns aproximativ 250 mii de euro. Banii sunt acum folosiţi pentru realizarea unui film de prezentare, pentru înfiinţarea unui site oficial, dar şi pentru organizarea unor show-uri, tipărirea de broşuri şi participări la târguri în străinătate. Taxa va fi colectată de la toţi operatorii din Deltă şi va fi diferenţiată în funcţie de tipul de activitate, însă cuantumul încă nu a fost hotărât. Potrivit datelor INS, anul trecut au ajuns în Delta Dunării, inclusiv în oraşul Tulcea, aproape 81.000 de turişti, cu 10% mai puţini decât în 2012. Dintre aceştia, mai puţin de 23.000 au fost străini.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Investiție model într-un sat mureșean: pensiune agroturistică, școală, cămine, locuințe și lăcaș de cult

Distribuie Agenția pentru Protecția Mediului Mureș anunţă publicul interesat asupra luării Deciziei de actualizare a Deciziei …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.