„Sosia” ajunge la „Arta” Cultură
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 263 Vizualizări

„Sosia” ajunge la „Arta”

O carte care prezintă o altă versiune a regimului comunist şi arată ce s-a petrecut în interiorul arcului de putere. „Sosia” ridică semne de întrebare într-o poveste dincolo de zidurile groase ale „palatelor” şi priveşte retrospectiv într-un timp pe care unii l-au trăit şi pe care poate că nu ar putea să-l uite. Editura LitArt şi Universitatea Cultural-Ştiinţifică din Târgu-Mureş organizează joi, 27 februarie, de la ora 18.00, la Cinematograful „Arta”, evenimentul de lansare a romanului „Sosia”, în prezenţa autoarei R. M. Popescu Knoth.

„Autoarea prezintă lucrurile dintr-o perspectivă originală”

Jurnalistul şi editorul Adrian Giurgea a spus despre poveste că „ridică semne de întrebare”, prezentând lucrurile dintr-o altă perspectivă, una originală, care ne arată ce s-a întâmplat în interiorul arcului de putere al regimului comunist. Acesta a lansat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, invitaţia ca mureşenii să participe la evenimentul de lansare şi a recomandat povestea Sosiei Tovarăşei din Epoca de Aur. „Anul trecut am avut un moment foarte plăcut cu o altă lansare de carte a Editurii LitArt şi acum suntem deja la al doilea astfel de eveniment. Sper că în ritmul acesta vom putea avansa la al treilea, la al patrulea eveniment. Evenimentul de joi este al patrulea debut absolut în volum adus pe piaţă de Editura LitArt şi al doilea debut absolut alături de Universitatea Cultural-Ştiinţifică, o editură care funcţionează abia de cinci luni. Avem şase titluri apărute deja pe piaţă, dintre care patru debut absolut în volum. Cartea aceasta vine practic din zona zero a regimului comunist şi iată că aşa s-au aşezat lucrurile încât lansarea cărţii se întâmplă într-un moment care ne aduce oarecum aminte de acele vremuri prin ceea ce s-a întâmplat zilele acestea în Ucraina. Aflăm cum fuge un preşedinte considerat de ucraineni dictator. Autoarea cărţii „Sosia” vorbeşte despre ceea ce se întâmpla în interiorul arcului de putere al regimului comunist şi inevitabil avem şi acea fugă. Vă spun doar că perspectiva din care autoarea prezintă lucrurile este una mai mult decât originală, iar cei care vor avea răbdare să lectureze, o să rămână cu un semn de întrebare. Sunt fel de fel de variante şi versiuni privind felul în care a fost fuga, prinderea, condamnarea şi executarea celor doi dictatori. Venind cu o poveste din perspectiva posibilei sosii, greutatea evenimentelor este cu atât mai mare, iar modul în care aflăm că s-au terminat de fapt lucrurile va ridica un semn de întrebare şi pentru cei care acceptă din start că avem în faţă o ficţiune, dar şi pentru cei care încă îşi pun întrebarea dacă a fost sau nu a fost şi, mai ales, ce a fost în decembrie 1989”, a precizat Adrian Giurgea.

Autoarea, prezentă la Târgu-Mureş

Prezentările, în compania autoarei R.M. Popescu Knoth, vor fi făcute de Dumitru Mircea Buda, critic literar, Ioan Astăluş, scriitor, Csegzi Sandor, directorul Universităţii Cultural-Ştiinţifice, şi Adrian Giurgea, jurnalist şi editor. „La momentul lansării, vor vorbi despre carte Dumitru Mircea Buda, un tânăr critic literar care este alături de Editura LitArt şi alături de ceea ce se publică în judeţul Mureş în această perioadă, scriitorul Ioan Astăluş, el având legături din trecut atât cu lumea aceea despre care se vorbeşte, cât şi cu poveştile în sine”, a spus Adrian Giurgea.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE