1.800 de elevi instruiţi în „Drumul spre succes” Invatamant
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 287 Vizualizări

1.800 de elevi instruiţi în „Drumul spre succes”

Aproximativ 1.800 de elevi ai claselor terminale din patru instituţii de învăţământ au fost instruiţi în cadrul proiectului „Drumul spre succes”, proiect cofinanţat din fonduri europene, care şi-a propus să creeze o punte de legătură între sistemul de învăţământ şi piaţa muncii prin implementarea de activităţi de consiliere în carieră şi stagii de practică la diferiţi agenţi economici.

Bilanţul „Drumului spre succes”

„Drumul spre succes” a ajuns la final. În cadrul conferinţei de închidere a proiectului de miercuri, 26 februarie, cei implicaţi în acţiune au prezentat rezultatele finale şi au spus că vor continua să monitorizeze elevii, chiar dacă proiectul se finalizează în 28 februarie, în condiţiile în care sunt elevi care vor absolvi anul acesta şi anul viitor. „Proiectul „Drumul spre succes” a început la 1 martie 2011 şi se finalizează în 28 februarie. Valoarea totală a proiectului a fost de 16 milioane lei şi a fost implementat într-un parteneriat instituit din 7 entităţi: două societăţi comerciale, o asociaţie a şcolilor profesionale din Portugalia şi patru licee, două din Zalău şi două din Târgu-Mureş. Obiectivul general al proiectului a fost corelarea eficientă pe sistemul de învăţământ şi piaţa muncii prin desfăşurarea de activităţi de consiliere şi orientare profesională, dezvoltarea aptitudinilor şi competenţelor elevilor. Grupul ţintă a fost format din 1.690 de elevi din clasele terminale de liceu şi 60 de tutori, care să îndrume, să monitorizeze şi să evalueze elevii pe durata stagiului de pregătire practică. Am consiliat 1.774 de elevi, 1.167 au făcut stagii de practică la agenţii economici, am avut un partener transnaţional implicat în proiect şi am lucrat foarte bine împreună, am instruit 88 de tutori, am amenajat patru centre de consiliere, câte un centru în fiecare şcoală, am instruit 12 consilieri şcolari, care să ducă mai departe proiectul”, a precizat Emilia Pop, managerul de proiect.

„Elevii au fost sufletul proiectului”

Elevii au fost lăudaţi pentru că au reuşit să facă faţă proiectului, reuşind astfel să obţină un mare plus, o mică carte de vizită care îi va ajuta în momentul integrării pe piaţa muncii. „Suntem deosebit de bucuroşi că putem să ne aducem contribuţia la dezvoltarea omului, cel mai important element societăţii noastre. Trebuie să mulţumesc unor oaspeţi de seamă, pentru că suntem la un moment de bilanţ al proiectului şi pentru un astfel de eveniment oaspeţii de seamă sunt întotdeauna bineveniţi. Elevii au fost sufletul proiectului nostru şi le mulţumim de implicare. Ei au reuşit să facă faţă acestui proiect şi cu siguranţă vor ieşi din acest proiect cu un mare plus. Sperăm că experienţa lor va fi un exemplu pentru cei mai tineri”, a precizat Floare Govier, managerul general G&M International Instalaţii, societatea care a iniţiat proiectul.

„Toate profesiile sunt nobile şi importante în societate”

Joao Bernardo Weinstein, amabasadorul Portugaliei în România, a fost prezent la conferinţa de încheiere a proiectului şi a transmis că toate profesiile sunt la fel de importante, nobile şi necesare în societate, iar atunci când apar şanse de formare profesională, tinerii trebuie să profite de ele pentru a se pregăti cât mai bine pentru câmpul muncii. „Am sosit în România în urmă cu trei luni şi aceasta este prima mea ieşire din Bucureşti şi cred că auspiciile întâlnirii noastre sunt foarte bune şi vor contribui şi pe viitor la o bună dezvoltare a proiectului şi a ideilor despre care discutăm aici. Am avut ocazia să iau cunoştinţă despre activităţile derulate în cadrul proiectului şi să aflu că aproximativ 1.800 de elevi s-au implicat în aceste activităţi şi cred că această temă este extrem de actuală, pentru una din chestiunile care afectează Europa şi mai puţin România este şomajul. Tema îmbrăţişată de proiectul dumneavoastră a fost tocmai formarea profesională. Eu am convingerea că formarea profesională este extrem de importantă şi că toate profesiile sunt la fel de importante, nobile şi necesare în societate. Atunci când apar şanse de formare profesională, tinerii ar trebui să profite din plin”, a transmis Joao Bernardo Weinstein.

Mulţumiri partenerilor portughezi

Senatorul Alexandru Petru Frătean a mulţumit partenerilor portughezi pentru deschiderea şi profesionalismul de care au dat dovadă. „Mă bucur că acest proiect a găsit în partenerul portughez, într-o ţară cu experienţă deosebită pe care ar fi bine să o fructificăm în România în atragerea fondurilor europene şi mai ales într-un domeniu cum este cel al forţei de muncă sau domeniul social. Vreau să le mulţumesc pentru deschiderea, profesionalismul şi înţelegerea de care au dat dovadă mai ales în momentele critice ale proiectului şi au sprijinit bunul mers. Sunt încântat că un lucru pe care l-am pornit începe să dea roade. Îmi doresc ca toţi tinerii care au beneficiat de aceste activităţi şi le doresc mult succes în continuare”, a precizat senatorul Alexandru Petru Frătean.

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE