Home / Sanatate / Disector ultrasonic performant la Spitalul Clinic de Urgenţă

Disector ultrasonic performant la Spitalul Clinic de Urgenţă

Distribuie

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu-Mureş este singura unitate spitalicească din Regiunea Centru în care se utilizează kit disector ultrasonic pentru proceduri laparoscopice, un sistem de sigilare şi disecţie vasculară, care presupune mobilizarea organelor fără a mai utiliza fire de sutură sau clipuri. Sistemul este total independent, nu necesită generator conectat la o sursă de curent şi este uşor de utilizat. Vasele ce pot fi sigilitate sau tăiate cu acest sistem sunt arterele, venele şi vasele limfatice cu diametrul de până la 5 milimetri.

Avantajele sistemului

Printre avantajele utilizării acestei metode moderne se numără: reducerea timpului operator cu minim 40%, reducerea hemoragiilor intra şi postoperatorii cu până la 80%, cu scăderea necesarului de sânge transfuziei, reducerea timpului de spitalizare postoperator cu până la trei zile, recuperarea postoperatorie mai rapidă cu reintegrarea pacientului, scăderea reintervenţiilor datorită faptului că în corpul pacientului nu vor exista materiale străine (fire, clipuri). „ Aşa cum am menţionat în repetate rânduri, menirea noastră, a echipei Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu-Mureş este de a crea condiţii de spitalizare de înaltă calitate şi de a oferi servicii medicale performante, astfel încât să putem satisface nevoile pacientului, dar şi ale personalului medical. Dacă ne referim strict la acest sistem de sigilaare a vaselor de sânge, pot să afirm că avantajele utilizării kitului disector sunt evidente şi uşurează mult munca echipei medicale. Însă unul dintre cele mai importante beneficii ale acestei metode laparoscopice este reducerea semnificativă a perioadei de refacere a bolnavului cu până la 3 zile şi eliminarea în totalitate a riscurilor postoperatorii  prin faptul că în organismul pacientului nu vor mai exista corpuri străine, cum ar fi fire suturale sau diverse clipuri. Este încă o dovadă că Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu-Mureş este în topul spitalelor din România şi sunt bucuros că echipa managerială este preocupată de a satisface nevoile bolnavilor, dar şi a doctorilor şi personalului medical”, a declarat dr. Ovidiu Butuc, managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu-Mureş.

Sistemul este format din generator ultrasonic, baterie, disector ultrasonic, cheie dinamometrică şi încărcător baterie.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Situația epidemiologică a județului Mureș

Distribuie Conform statisticilor furnizate de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Mureș, numărul virozelor înregistrate la …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.