Home / Invatamant / Studenţii teatrologi, în practică de studiu la “Zi de Zi”

Studenţii teatrologi, în practică de studiu la “Zi de Zi”

Distribuie

Redacţia Cotidianului “Zi de Zi” a primit miercuri, 26 februarie, vizita studenţilor de la Teatrologie din cadrul UAT, implicaţi în cadrul proiectului european „Practică interdisciplinară – O şansă pentru viitorul tău”, implementat de Asociaţia Culturală Amphion.

“Continuăm în acest an cu a doua etapă a  stagiilor de practică. Avem grupe de studenţi de la trei specializări diferite Drept – Universitatea „Dimitrie Cantemir”, Teatrologie (UAT) şi Comunicare şi relaţii publice (UPM). Cu fiecare grup de studenţi am oferit practica de studiu, cea cerută de curricula de învăţământ pe câte trei module diferite. În afară de această practică de studiu le-am asigurat şi fiecărui grup de studenţi câte două vizite de studiu la instituţii potrivite pe profilul lor de studiu. Cu studenţii de la Teatrologie am fost la REEA, pentru a vedea cum se produce un spot publicitar, cum se realizează afişele, cum se lucrează în programe grafice. Apoi am făcut această  vizită de studiu la cotidianul “Zi de Zi”, deoarece e un mediu în care aceşti studenţi ar putea să producă imagini, reclame pentru viitoarea lor activitate”, a declarat Angela Săplăcan, asistent manager în cadrul proiectului.

Competiţia ONG-urilor virtuale

Studenţii teatrologi au stat de vorbă cu o parte din echipa cotidianului “Zi de Zi”, primind informaţii despre proiectele ziarului precum şi de modul de organizare şi gestionare a evenimentelor în cadrul unui cotidian. „Cu strudenţii de la Teatrologie am realizat toate cele trei module de practică, şi în luna mai vom avea un alt modul de practică. Acest proiect este unul foarte interesant, încercăm să facem şi o practică interdisciplinară. După ce fiecare grupă de studenţi îşi face practica pe modulele şi pe competenţele cerute de universităţile lor, am încercat un modul interdisciplinar de practică în care să se exerseze nişte competenţe transversale. Un soi de loc real de muncă în care nu lucrezi doar cu colegi de specialitatea ta. Specialităţile sunt diverse, oamenii se cunosc mai mult sau mai puţin între ei şi trebuie să te adaptezi situaţiei date. În felul acesta vom împărţi cei 70 de studenţi de la cele trei specializări în zece grupe, de câte şapte studenţi, unul de la Teatrologie, trei comunicatori şi trei jurişti şi care vor avea o temă dată, să înfiinţeze un ONG virtual. Vor lucra două zile la acest proiect, vor fi zece grupe, cu câte un tutore coordonator şi vor încerca să acopere toate cerinţele cerute, fiecare pe specialitatea lui. Juriştii cu toate actele constitutive a unui ONG, cei de la comunicare şi relaţii publice vor organiza un eveniment iar cei de la teatrologie  îl vor mediatiza. Va fi o muncă în echipă”, a menţionat Angela Săplăcan.

“Lupta a fost foarte strânsă”

Finalitatea proiectului, programată în vară, va aduce şi echipa câştigătoare, a celui mai bun ONG virtual, premiul fiind o excursie de cinci zile în Uniunea Europeană. „Anul acesta este al doilea an de proiect, am mai câştigat un pic de experienţă faţă de anul trecut. Am fost impresionaţi de munca studenţilor în primul an de proiect, chiar au luat treaba foarte în serios, echipele au lucrat într-o secretomanie totală, fiecare cu proiectul lui, pentru că acest ONG simulat a fost un concurs până la urmă. Am avut un juriu extern care a jurizat producţiile studenţilor. Ne-au impresionat temele alese, materialele publicitare realizate, caietele program, dosarul de înfiinţare al ONG-ului respectiv. Au fost foarte bine întocmite, juriul a avut de lucru pentru a alege ONG-ul câştigător. Primele două locuri au fost la limită, lupta a fost foarte strânsă, deoarece acest ONG câştigător a primit un premiu, o excursie de cinci zile în Uniunea Europeană, la nişte potenţiali angajatori”, a spus Angela Săplăcan.

 

De asemenea, verificati

Șerban Radu George. ” Matematica pură este o artă abstractă ”

Distribuie Elevul Șerban Radu George este o adevărată revelaţie a matematicii de performanţă din județul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.