Albinuţele prezintă realitatea din „stup” la „Open day” Invatamant
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 780 Vizualizări

Albinuţele prezintă realitatea din „stup” la „Open day”

Grădiniţa „Albinuţa” din Târgu-Mureş întâmpină primăvara cum se cuvine, îmbinând activităţile artistice cu cele creative şi recreative, în care sunt implicaţi atât preşcolarii şi educatoarele, cât şi părinţii sau bunicii. Preşcolarii au dat startul proiectului educaţional „Târg de primăvară”, cei mici aducând primăvara în grădiniţă şi redescoperind semnificaţia Mărţişorului, dar şi a programului „Open day”, o modalitate prin care cei curioşi pot vedea şi experimenta, în fiecare joi, între orele 10-12 , realitatea din „stup” prin activităţi şi jocuri educative, ateliere de pictură, teatru, aplicaţii practice, muzicale,  gastronomice şi sportive.

„Open day”, oportunitate pentru preşcolari şi familii

Reprezentanţii Grădiniţei „Albinuţa” spun că programul oferă o mare oportunitate viitorilor preşcolari pentru a se dezvolta într-o grădiniţă foarte bine dotată, cu personal didactic foarte bine pregătit, oferind şi o altă perspectivă comunităţii. Cei care au spart gheaţa au fost copiii din grupele mici, care au participat la atelierele de creaţie. „Ziua Porţilor Deschise sau ,,Open day” oferă o mare oportunitate pentru potenţialii preşcolari şi famiilile acestora de a vedea programul şi activităţile unei grădiniţe foarte bine dotată şi cu un personal foarte bne pregătit.  Dorim să promovăm imaginea unităţii noastre şi să dezvoltăm parteneriatul grădiniţă-familie-comunitate. Copiii prezenţi au participat la atelierele de creaţie din grupele mici, unde doamenele educatoare Adriana Dascălu şi Natalia Dan au dat startul primei încercări. Copiii vor descoperi prin joc şi creaţie cât de bine e la grădiniţă, iar părinţii şi bunicii copiilor vor fi informaţi despre oferta grădiniţei, despre activităţile zilnice, despre jocurile copiilor şi spotul atât de important în  dezvoltarea fizică şi intelectuală a oricărui copil.Personalul didactic este disponibil pentru a discuta despre orice începând de la înscriere în grădiniţă până la absolvire. Ziua Porţilor Deschise oferă o perspectivă minunată comunităţii”, a precizat Angela Ferenti, profesor coordonator.

„O activitate demnă de urmat”

Preşcolarii s-au pregătit cât de bine au putut pentru a-i întâmpina pe părinţii şi bunicii curioşi de a vedea realitatea din „stup”. În prima zi a programului „Open day” a fost prezentă la „Albinuţa” şi Ionela Ciotlăuş, viceprimarul municipiului Târgu-Mureş, care a spus despre activitate că este demnă de urmat şi le-a încurajat pe educatoare să continue să realizeze activităţi artistice, care le pun mintea la treabă celor mici. „Această activitate este una demnă de urmat. Sinceră să fiu, nu ştiu dacă în Târgu-Mureş s-a mai adoptat la grădiniţe sau la alte unităţi şcolare, dar cred că este o ideea foarte bună, pentru că părinţii şi bunicii pot să vină şi să vadă condiţiile educaţionale pe care această grădiniţă poate să le ofere copiilor lor în viitorul apropiat sau mai mult decât atât chiar părinţii şi bunicii copiilor care deja frecventează această grădiniţă. Pot să vadă modul în care preşcolarii îşi desfăşoară activitatea, ceea ce mi se pare foarte interesant şi important. Ideea desfăşurării unor activităţi extracurriculare este foarte binevenită, pentru că acest proiect antrenează atât cadrele didactice, cât şi copilaşii în tot felul de activităţi, de primăvară, de curăţenie, de frumos, de cultură, dacă ne referim la serbările organizate”, a precizat Ionela Ciotlăuş.

Părinţii care sunt în căutarea unei grădiniţe cât mai bune pentru copiii lor pot vedea prin intermediul „Open day” dacă Grădiniţa „Albinuţa” corespunde cerinţelor. Mai multe detalii se pot obţine şi la numărul de telefon: 0365-730.952.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE