CS U Craiova – ASA, derby-ul care deschide sezonul FC Municipal
  • mihai.veres
  • 0 comentarii
  • 98 Vizualizări

CS U Craiova – ASA, derby-ul care deschide sezonul

Prima etapă din acest an a seriei a II-a a ligii secunde de fotbal programează partida dintre CS U Craiova şi ASA Târgu-Mureş. Aceasta se va disputa pe stadionul “Ion Oblemenco”, sâmbătă, 1 martide, de la ora 17.00 şi este considerată de mulţi un veritabil derby.

Interesul manifestat de acest joc îl dă în oarecare măsură şi evenimentele înregistrate la finalul partidei din tur, care au dat naştere multor comentarii şi orgolii rănite. În etapa a IV-a din tur, craiovenii au deschis scorul în minutul 67, prin Daniel Opriţa, mureşenii evoluând din minutul 23 fără căpitanul Szilagyi, eliminat de centralul Istvan Kovacs. Izvoranu a văzut şi el roşu în minutele de prelungire, când gazdele au primit un penalty, transformat de Bumba.

Disputa nu s-a încheiat aici, deoarece la final cele două echipe s-au încăierat pe drumul spre vestiare şi au mai primit cartonaşe roşii Cioinac de la gazde şi Pleşan din tabăra craioveană. Posibilele poliţe de plătit au fost ulterior uitate, după afirmaţiile “protagoniştilor”. Între timp, echipa din Bănie s-a desprins în fruntea clasamentului, unde au şase puncte în faţa mureşenilor, care conduc însă în cel neoficial pentru play-off.

Sabău: “Avem calitate, să văd că jucăm ceea ce trebuie“

Partida nu poate fi considerată nici pe departe una crucială, dar totuşi, foarte importantă. CS U se află la două puncte în urma ASA în acest clasament, care poate fi bulversat serios în cazul în care s-ar schimba componenţa sextetului care va alcătui grupul pentru play-off. “Ne aşteaptă un joc foarte important, între cele mai valoroase echipe ale seriei, cum sunt apreciate de mulţi. Chiar dacă mai pot apărea şi altele, cum ar fi Bistriţa, Vâlcea, sau Reşiţa, consider la rândul meu că acestea sunt cele mai valoroase în momentul de faţă. Ambele sunt echipe care şi-au fixat ca obiectiv promovarea. Noi, nu doar că ne-am stabilit acest obiectiv, dar consider că avem toate motivele să credem în îndeplinirea lui. În tur eram cam pesimist şi nu aveam încredere, deoarece nu te poţi baza doar pe voinţă şi muncă, fără să ai calitate. Acum consider că avem şi jucători de calitate, jucători cu experienţă şi şansele sunt foarte mari pentru ca obiectivul propus să fie atins”, a firmat înaintea plecării spre Craiova antrenorul ASA, Ioan Ovidiu Sabău. Acesta a adăugat că jocul, deşi foart important, nu este decisiv şi nu l-ar dezamăgi foart mult un eventual eşec, în cazul în care echipa va juca ceea ce îşi doreşte el. ”Noi, din păcate suferim în oarecare măsură la capitolul omegenitate. Mulţi jucători au venit târziu şi nu se cunosc foart bine, iar una din preocupările mele a fost ca aceştia să nu se accidenteze până ajung la acelaşi nivel de pregătire. Este un atuu în favoarea craiovenilor, dar nu unul decisiv şi sper ca jucătorii mei să-şi arate valoarea în continuare. Ne dorim un rezultat bun, dar nici o înfrângere nu ar fi un dezastru. Important este să văd că am echipă, să practicăm un joc bun, să văd că jucătorii se dăruiesc şi îşi doresc să joace şi o fac cu sufletul”, a adăugat Sabău.

Alte nume noi în lot

Înaintea reluării campionatului, lotul ASA a fost completat cu alţi jucători noi. Doi dintre aceştia au fost prezentaţi de către directorul general, Daniel Stanciu. Aceştia sunt Florin Bejan şi Cosmin Băcilă. Primul a trecut pe la Steaua şi vine de la Viitorul Constanţa, iar al doilea de la Pandurii Târgu Jiu, cu care şi-a reziliat constractul. ”Băcilă cred că nu are nevoie de prezentare, are aproape 200 de meciuri în Liga I şi cred că poate să ne ajute mult pentru a ne îndeplini obiectivul, iar pe Bejan în consider un fundaş central de mare viitor, care cred că, alături de Gugu va deveni un stâlp al apărării noastre”, au fost cuvintele cu care i-a prezentat Daniel Stanciu. Cei doi nu vor face însă parte din lotul care se deplasează la Craiova, fiind abia sosiţi. Au fost anunţaţi oficial şi ceilalţi noi sosiţi, cum sunt Amauri, sau portarul Fejer, care au evoluat deja în amicale. Amauri nu are încă drept de joc, deoarece îi este aşteptată cartea verde.

Despre jocul de sâmbătă, Stanciu a susţinut aceleaşi idei ca ale tehnicianului. “Este un meci important, dar nu chiar atât de important pe cât susţin unii. Craiova are avantajul omogenităţii, a terenului propriu, dar nu este chiar atât de important acest rezultat, mă interesează clasamentul care se va întocmi la final, înainte de play-off. Locul întâi la final sau doi este acelaşi lucru. Ar fi absurd să spunem că ne batem cu Craiova şi să treacă alţii pe lângă noi”, a precizat Stanciu.

Fostul jucător al Pandurilor, după ce a lipsit câteva luni în urma accidentării în meciul cu Steaua, vine la Târgu-Mureş doritor să revină în Liga I. ”Mă bucur că am venit la o echipă care îşi doreşte promovarea, deoarece şi eu îmi doresc să redevin jucătorul care am fost. Abia am sosit, dar mi-a plăcut foarte mult ce am văzut aici. O bază foarte frumoasă, conducere, antrenor şi jucători de Liga I, ar fi păcat să nu reuşim promovarea. Mai rămâne să încerc să nu dezamăgesc pe nimeni şi voi face totul în acest sens”, a declarat noul jucător.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE