Home / Politic / Demisia lui Victor Ponta, cerută de Akos Mora

Demisia lui Victor Ponta, cerută de Akos Mora

Distribuie

Senatorul PNL Akos Mora a declarat joi, 27 februarie, că premierul Victor Ponta ar trebui să îşi dea demisia din fruntea Guvernului, argumentând că actualul Executiv nu mai are legitimitate în faţa electoratului care a votat, în 2012, Uniunea Social Liberală.

„Ponta ar trebui să îşi dea demisia”

Totodată, senatorul liberal a afirmat că înainte de a se discuta despre votul acordat săptămâna viitoare Guvernului Ponta III, ar trebui vorbit despre programul acestuia de guvernare. „Un viitor Guvern poate să fie discutat în funcţie de mai multe lucruri: unu – cine îl formează, în sensul de cabinet, cine sunt oamenii, care e programul şi care este legitimitatea Guvernului şi a componenţei acestuia. În funcţie de aceste criterii şi de răspunsurile la aceste întrebări voi putea să iau o decizie clară. În principiu, practic prin ieşirea PNL de la guvernare proiectul USL nu mai există, în consecinţă Ponta ar trebui să îşi dea demisia şi să se formeze o altă coaliţie cu alt program de guvernare. De aceea, din punctul meu de vedere, nu ştiu care va fi viitoarea componenţă a Guvernului dar nu cred că vom fi foarte fericiţi în a vota un viitor Guvern, mai ales dacă programul de guvernare al viitorului Guvern este unul care nu este discutat şi prezentat. Cel puţin la ora asta nu ştim nimic despre vreun program de guvernare. Eu aş aştepta întâi să vedem despre ce vorbim, care este componenţa şi legitimitatea acestui Guvern, după care ne putem exprima prin vot. În principiu, nu cred că va satisface legitimitatea în primul rând a populaţiei”, a menţionat Akos Mora.

Declaraţia lui Vasile Gliga, catalogată drept „minişantaj”

Referindu-se la declaraţia din aceeaşi zi a liderului PSD Mureş, Vasile Gliga, potrivit căreia USD va negocia cu PNL Mureş despre o eventuală colaborare pe plan local doar în funcţie de modul în care parlamentarii liberali vor vota Guvernul peste câteva zile, Akos Mora a spus că este vorba despre un „minişantaj”. „Lucruri foarte frumose, între ghilimele, ca să zic aşa, începem o discuţie cu condiţionări. Nu mă apuc să fac referiri dar în niciun caz nu cred că aceste lucruri (votarea Guvernului şi eventuale negocieri între PSD Mure şi PNL Mureş – n.r.) ar trebui amestecate. Votul pentru un Guvern se dă după o analiză, în primul rând mă interesează programul de guvernare, cu ce vin în faţa Parlamentului ca şi program de guvernare şi încă o dată spun, legitimitatea acelor oameni care alcătuiesc Guvernul. Eu nu pot să răspund la o condiţionare a domnului Vasile Gliga, pentru că pentru asta ar trebui să avem o decizie în partid, or noi la această oră nu am avut niciun fel de decizie de acest gen, de a accepta un minişantaj. Adică acceptăm să colaborăm numai dacă ne dai votul. Nu m-aş exprima până nu vom avea o discuţie în partid”, a arătat Akos Mora.

Demisia lui Tăriceanu, „pripită” şi „neinspirată”

Rugat să comenteze plecarea din partid a lui Călin Popescu Tăriceanu, senatorul PNL de Mureş a catalogat decizia fostului prim ministru al României drept „pripită” şi „neinspirată”. „Plecarea lui Călin Popescu Tăriecenu din partid este foarte pripită şi neispirată. Şi pe lângă asta, am o foarte mare mâhnire ca să spun aşa pentru că nu mă aşteptam în niciun caz de la domnul Tăriceanu să facă acest pas. În niciun caz de la el, pentru că el a fost unul dintre cei care au militat pentru unitatea partidului şi pentru o anumită conduită de disciplină în afara partidului, or el face exact pe dos în acest moment. Mi se pare că este un gest care din punctul meu de vedere îl descalifică”, a subliniat Akos Mora.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Claudiu Maior (PSD), venit de 540 lei/lună, doar din indemnizația de consilier local, în ultimii doi ani declarați

Distribuie Fostul viceprimar Claudiu Maior, în prezent consilier local în Consiliul Local Târgu Mureș, a …

0 comentarii

  1. A fost un act clar de dezertare din partea PNL, cand i-au parasit pe cei de la PSD. Penelistii i-au dezamagit pe toti caei care au votat cu USL. Crin Antonescu a facut cea mai mare prostie din viata sa. De ce sa-si dea demisia Ponta? Acest domn are coloana vertebrala spre deosebire de mister Antonescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.