Home / Invatamant / Felicitări şi mărţişoare, darul elevilor

Felicitări şi mărţişoare, darul elevilor

Distribuie

Elevii judeţului Mureş, urmând propunerea Consiliului Judeţean al Elevilor (CJE), organizează în perioada 27 februarie – 1 martie, o frumoasă campanie de sezon. Ei au înfiinţat un stand cu mărţişoare în Piaţa Teatrului, desigur asta fiind ceva obişnuit, dar au făcut asta un pic altfel decât alte standuri. Pe mesele atractiv aranjate, sunt expuse mărţişoare făcute chiar de ei. “Am încercat să implicăm un număr cât mai mare dintre colegii noştri, începând cu elevii din clasele primare. Celor mici le place în mod deosebit să-şi exerseze îndemânarea, şi ne-am străduit şi noi să facem obiecte cât mai frumoase”, a declarat Ştefan Umbrărescu, preşedintele CJE Mureş.

Elevii mureşeni, dornici de activităţi caritabile

Zâmbind cu căldură vizitatorilor, alături de lucrări am găsit trei tineri, dornici ca produsele lor să-şi găsească stăpânul. “Astăzi (joi, 27 februarie) sunt expuse lucrările realizate de Liceul cu Program Sportiv. Noi am realizat în special felicitări, majoritatea în tehnica quilling. Am cerut îndrumarea profesorilor de desen, aceştia ne-au dat idei, ne-au mai ajutat cu tehnicile de execuţie, şi până la urmă credem că am reuşit să facem lucrări drăguţe”, a spus preşedintele Consiliului Elevilor din LPS, Emilian German.

Într-adevăr, felicitările şi mărţişoarele expuse sunt colorate, vesele, văzându-se pe ele plăcerea cu care au fost făcute. “Sigur că le-am făcut cu plăcere, şi pe noi ne bucură sosirea primăverii”, a adăugat Emilian. Plăcerea execuţiei a fost dublată însă şi de scopul declarat al acestei campanii. “Noi nu vindem aceste mărţişoare şi felicitări, puteţi vedea că nici nu avem preţuri afişate. Am ales să le oferim în dar doritorilor, primim în schimb donaţii simbolice, pe care fiecare o poate face după posibilităţi. Banii colectaţi vor acoperi parţial costurile de realizare a lucrărilor, dar majoritatea vor merge la casele de copii din oraş”, elevii văzând şi în 1 Martie o ocazie potrivită pentru a-şi manifesta înclinaţiile caritabile.

Elevii de la LPS s-au mobilizat exemplar. “Această mobilizare nu a fost în detrimentul învăţatului sau a pregătirii sportive. Dealtfel la noi în liceu elevii slabi sau dezinteresaţi sunt din ce în ce mai puţini. Directorul Csiki a reuşit să facă o atmosferă foarte plăcută la noi în şcoală, de muncă în echipă. Poate asta ne diferenţiază de alţi elevi, că fiind şi sportivi, cunoaştem valoarea lucrului în echipă”, a încheiat Emilian German, elev în clasa a XI-a şi fotbalist al ASA.

Campania va continua până în data de 1 martie inclusiv, în fiecare zi altă echipă preluând sarcina de a “vinde” obiectele decorative realizate tot în echipă.

Edith VEREŞ


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Editura Edu din Târgu Mureș, sau o poveste despre inovație în educație

Distribuie Privind rezultatele ultimei licitații de manuale școlare pentru clasele I și a II-a, organizată …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.