Home / Politic / Liderii USD Mureş, deschişi la negocieri cu PNL şi UDMR

Liderii USD Mureş, deschişi la negocieri cu PNL şi UDMR

Distribuie

Liderii judeţeni ai Partidului Social Democrat (PSD), Partidului Conservator (PC) şi Uniunii Naţionale pentru Progresul României (UNPR) au semnat joi, 27 februarie, protocolul de constituire a Uniunii Social Democrate (USD) Mureş.Ceremonia de semnare a protocolului a avut loc la sediul PSD Mureş, în prezenţa mass media şi a secretarului executiv al PSD Mureş – Maria Precup, a vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Mureş – Ovidiu Dancu şi a secretarului executiv al PC Mureş, Artenie Crăciun.

Parlamentarii liberali, invitaţi să sprijine noul Guvern

Principalul scop al alianţei nou constituite este obţinerea unui scor cât mai bun la alegerile europarlamentare din acest an. „Am participat la Bucureşti la formarea USD care are ca scop participarea pe liste comune la alegerile europarlamentare, să scoatem un scor cât mai bun la nivel naţional, susţinere la nivelul Parlamentului şi în Guvern”, a afirmat deputatul Vasile Gliga, preşedintele PSD Mureş.

Potrivit acestuia, unul din punctele principale ale agendei politice a USD este asigurarea sprijinului politic pentru viitorul Guvern. În acest sens, Vasile Gliga a declarat că şi-ar dori ca Guvernul să fie susţinut prin vot, săptămâna viitoare, şi de parlamentarii PNL de Mureş. „Ne revine o sarcină deosebit de grea, de a scoate un scor mare la nivel de judeţ. Dacă la nivel de PSD noi ne propuneam să scoatem cel mai bun scor dintre partidele româneşti, de data aceasta pentru că s-a alăturat şi PC-ul care era înainte cu PNL-ul – şi UNPR-ul era cu noi – avem o sarcină să scoatem un scor şi mai bun. Bineînţeles, trebuie să ţinem cont de structura etnică a judeţului şi de faptul că noi l-am susţinut şi astăzi îl avem preşedinte al Consiliului Judeţean pe Ciprian Dobre, dar cel mai important e cine va susţine Guvernul, coaliţia care la nivel naţional se angajează pentru susţinerea noului Guvern. De aceea, până se stabileşte la nivel naţional, pentru că UDMR se va pronunţa sâmbătă dacă intră la guvernare sau nu sau în ce formă va susţine noul Guvern”, a spus liderul social-democraţilor din Mureş. „Poate pentru noi ca judeţ ar fi bine ca parlamentarii PNL Cristi Chirteş şi Akos Mora să susţină Guvernul pentru a putea intra într-o discuţie la nivel de judeţ în următoarele înţelegeri sau majorităţi pe care trebuie să le facem în vederea atingerii scopului pentru care semnăm astăzi acest protocol”, a mai punctat Vasile Gliga.

Nucleul USL, regăsit în cadrul USD

Preşedintele PC Mureş, Marian Cornaciu, a subliniat seriozitatea noii alianţe şi şi-a manifestat optimismul vis a vis de o viitoare colaborare cu foştii parteneri de la PNL. „Sper ca până-n alegeri să fie ultima întâlnire de genul ăsta, să nu se mai întâmple vreo ruptură pe undeva şi acum din câte vedeţi suntem oameni serioşi care reprezintă partide serioase şi la Bucureşti se întâmplă la fel. PNL a făcut un pas greşit din punctul meu de vedere, nu atât el ca partid, ci preşedintele partidului”, a menţionat Marian Cornaciu. „Noi am mai fost în formaţiunea asta, mai nou vine UNPR-ul lângă noi, am mai fost şi în alţi ani şi am colaborat aşa cum trebuia. În ultima coaliţie, în USL, am colaborat fără niciun fel de probleme, aşa că nucleul formaţiunii USL se regăseşte în cadrul USD. Din păcate am muncit în perioada campaniei pentru ca să fie aleşi în diverse locuri prietenii pe vremea aceea de la PNL, sper să ne fie prieteni şi în continuare şi cum a spus şi domnul preşedinte Gliga, totul să se materializeze într-un vot favorabil Guvernului, săptămâna viitoare”, a adăugat liderul PC Mureş.

Gânduri pentru stabilitatea administraţiei locale

Liderul UNPR Mureş, consilierul local Claudiu Puiac, a afirmat că obiectivul principal al USD este asigurarea stabilităţii de la nivelul administraţiei locale. „Consider că a sosit momentul să nu ne mai gândim cine, de ce şi pentru ce a rupt USL-ul. Este momentul ca această structură electorală să se transforme într-o structură politică care să asigure stabilitatea ţării, atât la nivel central cât şi la nivel local. Am dorinţa şi crezul că împreună cu PSD şi PC vom lucra în interesul cetăţenilor mureşeni şi vom asigura stabilitatea administraţiei locale în aceste condiţii de instabilitate oferite din păcate de colegii noştri de la PNL. Dumnezeu să ne ajute!”, a precizat Claudiu Puiac.

Vasile Gliga, declaraţii cu tâlc

După semnarea protocolului de constituire a USD Mureş, majoritatea întrebărilor l-au vizat pe preşedintele PSD Mureş, deputatul Vasile Gliga, care a oferit mai multe răspunsuri interesante.

– Despre foştii parteneri liberali: „PSD n-a trădat niciodată într-o coaliţie la nivel naţional, vis a vis de PNL care pe vremea ţărăniştilor au trădat, cu PD-ul au trădat, şi de data asta au dezertat.”

– Despre obiectivele USD: „USD se luptă pentru principalul scop, ca la preşedinţie să nu mai fie Traian Băsescu, să nu mai fie regimul Băsescu.”

– Despre colaborarea cu Ciprian Dobre: „Chiar discutam între lideri, în privat, ce înseamnă preşedinte de Consiliu Judeţean USL când nu mai există USL? Preşedintele Consiliului Judeţean e al nostru, l-am votat majoritatea. Nu cred că poate să ne întoarcă spatele şi nici noi nu putem să nu colaborăm cu preşedintele Consiliului Judeţean pentru proiectele majore ale judeţului. Dacă la nivel central se va impune o colaborare mai mare cu UDMR, o să o facem, dar ştiţi bine că şi la nivelul Consiliului Judeţean coaliţia există. Era USL cu UDMR, nu e ceva noi la nivel de judeţ.”

– Despre eventuale schimbări de la nivelul instituţiilor deconcentrate: „E prea devreme să ne pronunţăm, încă nu ştim cine va susţine Guvernul, în ce condiţii va susţine Guvernul.”

– Despre viitoare alianţe: „Semnalul prost l-au dat ei (PNL – n.r.), când au zis liberi la orice alianţă pe plan local. Noi încă nu ne-am pronunţat şi nu ne pronunţăm.”

 

 

 


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Claudiu Maior (PSD), venit de 540 lei/lună, doar din indemnizația de consilier local, în ultimii doi ani declarați

Distribuie Fostul viceprimar Claudiu Maior, în prezent consilier local în Consiliul Local Târgu Mureș, a …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.