Home / Invatamant / Preşcolarii, şcolari pentru o zi, la „Serafim Duicu”

Preşcolarii, şcolari pentru o zi, la „Serafim Duicu”

Şcoala Gimnazială „Serafim Duicu” a organizat luni, 24 februarie, o întâlnire a elevilor care şi-au împărtăşit experienţele colegilor mai mici, preşcolarilor, cu scopul de a-i ajuta să treacă mai uşor peste frământările apărute odată cu înscrierea la şcoală, aducând un strop de optimism prichindeilor care se pregătesc de primul clopoţel.

„În urmă cu patru ani erau precum cei mici”

Întâlnirea de luni a fost prilejul elevilor din clasa a IV-a să le spună celor mici o poveste, una reală, presărată de experienţe proprii. Pentru că este o perioadă în care părinţii doresc să ia cele mai bune decizii pentru princhideii lor, elevii şi organizatorii şi-au propus ca întâlnirea să fie balsam pentru frământări şi gânduri. „În după-amiaza zilei de 24 februarie, şcoala a vibrat de emoţii. Părinţi şi copii de la grădiniţă au dat curs invitaţiei lansate de directorii şcolii Vidrăsan Irina şi Rus Gyorgy, în cadrul programului de înscrieri. Elevii clasei a IV-a sub îndrumarea doamnelor prof. înv. primar Boaru Ana şi Cziriek Georgeta au istorisit din experienţele lor pe fondul unei prezentări PowerPoint, aducând un strop de optimism celor care se pregătesc pentru primul clopoţel. În urmă cu patru ani erau precum cei mici. De atunci au ţesut împreună o poveste. O poveste în care curajul a secat orice neputinţă, iar teama s-a ascuns ruşinată în buzunarul ghiozdanului. Au învins orice poticnire şi s-au auzit ca şcoală peste tot. Povestea poate fi un balsam pentru frământările oricărui părinte, cu atât mai mult cu cât e vremea când în minte le vine şi le trece mereu acelaşi gând. Timpul îi mână de la spate să facă un pas de neevitat: înscrierea la şcoală. Pare oarecum greu pentru că ştiu, sau nu, este dincolo de prezent”, a precizat Irina Vidrăsan, directoarea Şcolii Gimnaziale „Serafim Duicu”.

Prima lecţie a prichindeilor

Astfel, cei mici au fost şcolari pentru o zi şi au legat prima lecţie alături de învăţătoare. Întâlnirea a culminat zâmbete şi aprecieri, semn că evenimentul a fost reuşit. „Princhindeii s-au retras în sala clasei 0 şi, împreună cu doamnele învăţătoare Chirteş Cristina şi Anghel Florina au legat prima lecţie la şcoală. Toate zâmbetele şi aprecierile venite din partea oaspeţilor au conturat în final profilul unei întâlniri reuşite, ceea ce nouă, dascălilor ne spune foarte mult”, a afirmat Irina Vidrăsan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Director nou la Gimnaziul „Ioan Vlăduțiu” din Luduș

Prin decizia Inspectoratului Școlar Județean Mureș, la Luduș a fost investită în funcția de director …